ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Αθλητισμός

Τα αουτσάιντερ ξεχώρισαν στο πρώτο σκέλος του «56ου Ράλλυ Αιγαίου»

Τα μελτέμια επανήλθαν στο Ράλλυ Αιγαίου και έφεραν εκπλήξεις στην κατάταξη του πρώτου σκέλους του «56ου Ράλλυ Αιγαίου», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Και στις δύο κατηγορίες (performance και sport) στην ιστιοδρομία από το Φάληρο μέχρι τη βαθμολογική πόρτα της Σίφνου ξεχώρισαν σκάφη που έχουν είτε άμεση, είτε άμεση σχέση με το Πολεμικό Ναυτικό. Τα ιστιοφόρα ταξίδεψαν όλη τη νύχτα με «οδηγό» το φεγγάρι, και κινητήριο δύναμη τους μέτριας έντασης βόρειους ανέμους. Τα πρώτα σκάφη πέρασαν από τη βαθμολογική πόρτα ύστερα από, περίπου, 9,5 ώρες. Στη συνέχεια, ακολούθησαν τη διαδρομή με προορισμό την Αστυπάλαια για τη δεύτερη κούρσα της διοργάνωσης, με την οποία ολοκληρώνεται το πρώτο σκέλος. Στα «Performance» πρώτο είναι το σκάφος « Pega » της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων με κυβερνήτες τον αντιπλοίαρχο Δημήτρη Σουβαλτζή ΠΝ και τον Θοδωρή Τσουλφά. Δεύτερο είναι το « Aiolia » με τον Σπύρο Παπαντωνίου και τρίτο το «Cocobill II» του Νικολάου Σαραϊλίδη, που άφησε τα νερά του Ιονίου Πελάγους και αγωνίζεται για πρώτη φορά με αυτό το σκάφος στο «Ράλλυ Αιγαίου». «Αισθανόμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και δικαιωμένοι για την προσπάθειά μας. Γνωρίζουμε ότι απλώς κάναμε το πρώτο βήμα και συνεχίζουμε για το επόμενο», δήλωσε ο κ. Σουβαλτζής. Στα Sport πρώτο ήρθε ο «Κορμοράνος 2» από τα Χανιά με τον ναύαρχο ε/α Κωνσταντίνο Μανιουδάκη ΠΝ στο τιμόνι του. Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε το «Water Gipsy» με κυβερνήτες τον Ιωάννη Μαραγκουδάκη και τον Τζανέτο Κυριακίδη, και τρίτο το « Αfroditi – Solaris » με τον Βασίλη Μηλιώτη. « Η πρωτιά είναι αποτέλεσμα της συλλογικότητας και του αγωνιστικού πνεύματος της ομάδας μας. Είναι ένα αποτέλεσμα που προκύπτει από τη συχνή προπόνηση, καθώς και από τη σωστή αξιοποίηση των ευκαιριών κατά τη διάρκεια του σκέλους. Πιστεύω ότι η νίκη δεν είναι ο αυτοσκοπός μας αλλά σημασία έχει ο αγώνας για τη νίκη. Αυτό όμως το αποτέλεσμα μας γεμίζει ικανοποίηση και μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια», υπογράμμισε ο κ. Μανιουδάκης.

Τα πληρώματα αναμένονται να φτάσουν στην Αστυπάλαια μέχρι τις πρώτες ώρες της Κυριακής όπυ θα απολαύσουν την τοπική φιλοξενία και όλες τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει για αυτά ο δήμος του νησιού.

Χορηγός του αγώνα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι η πολυεθνική εταιρεία χρωμάτων JOTUN, ενώ υποστηρικτές οι εταιρείες, D. KORONAKIS S.A. ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές σχοινιών και αλυσίδων για την ναυτιλία, η εταιρεία τεχνικής υποστήριξης σε ποντοπόρα πλοία TECHNAVA S.A, η εταιρεία φυσικών καλλυντικών KORRES .S.A. καθώς και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, που έχει σημαντικές και ξεχωριστές διεθνείς διακρίσεις. Υποστηρικτής τεχνολογίας είναι η εταιρεία G4S, ενώ χορηγοί επικοινωνίας η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ καθώς και η αθλητική εφημερίδα SPORTIME. Τηλεοπτικός μεταδότης με καθημερινές 10΄ εκπομπές η NOVA και χορηγός Digital Media η αθλητική ιστοσελίδα WE LOVE SPORTS. Όλες οι ενέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος τόσο στην Αστυπάλαια όσο και στην Μήλο θα γίνουν σε συνεργασία με την ¨Ελληνική Ένωση Προστασίας του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος ( HELMEPA) και το Πολεμικό Ναυτικό.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  1ης ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PERFORMANCE

  1. PEGA – ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ                    Δ. ΣΟΥΒΑΛΤΖΗΣ & Θ. ΤΣΟΥΛΦΑΣ
  2. AIOLIA                       Σ.  ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
  3. COCOBILL II                                                                      Ν. ΣΑΡΑΙΛΙΔΗΣ
  4. ΑΠΙΔΑΛΟΣΝΑΥΣ – INT. MARITIME SERVICES    Π. ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ

 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SPORT

  1. ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ II                       Ν. ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗΣ
  2. WATER GIPSY                           Γ. ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ & ΤΖ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
  3. AFRODITI – SOLARIS               Β. ΜΗΛΙΩΝΗΣ
  4. ALTE EGO – ABS                        ΣΤ. ΜΠΟΝΑΣ & ΑΛ. ΜΠΟΝΑΣ

Ακολουθήστε μας