ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα

Τα πρώτα σημάδια για τον καιρό του Πάσχα

Επιμένουν και τα σημερινά στοιχεία για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην Ελλάδα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ ξεκαθαρίζει το τοπίο και για την Κυριακή του Πάσχα…

Η αστάθεια που διατηρεί τον καιρό άστατο στην χώρα μας από τις αρχές Απριλίου αναμένεται να λάβει τέλος στο φινάλε της ερχόμενης εβδομάδας.

Τι σημαίνει αυτό;

Τα προγνωστικά στοιχεία και του Σαββάτου, δείχνουν πως από τη Μεγάλη Δευτέρα και μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός θα είναι καλός στην Ελλάδα, ενώ και η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει αισθητή άνοδο, φτάνοντας κατά τόπους πιθανότατα και του 27 βαθμούς.

Καθώς απομένουν πια 15 μέρες για το Πάσχα και το τελευταίο 7ήμερο η τάση παραμένει σταθερή, όπως καταγράφεται από τα προγνωστικά μοντέλα, για τη βελτίωση του καιρού και την παύση των βροχών και των καταιγίδων, αρχίζει αυτό να θεωρείται δεδομένο πως τελικά θα συμβεί και ο καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα είναι γενικά καλός.

Δείτε στον ακόλουθο χάρτη την κίνηση των αερίων μαζών πανευρωπαϊκά, όπου ξεκάθαρα φαίνεται η θερμή εισβολή κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας:

Στον επόμενο προγνωστικό χάρτη καταγράφεται η κίνηση των βαρομετρικών χαμηλών. Θα παρατηρήσετε ξεκάθαρα πάνω δεξιά στις ημερομηνίες πως με την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας εξαφανίζονται καθ’ όλη τη διάρκειά της τα σύννεφα πάνω από τη χώρα μας:

Και, τέλος, στον χάρτη που ακολουθεί καταγράφεται η θερμοκρασία στην Ελλάδα, όπου επίσης είναι ξεκάθαρο πως μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει ο υδράργυρος να παίρνει την… ανηφόρα φτάνοντας τοπικά και τους 26-27 βαθμούς:

 

Ακολουθήστε μας