ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα

Χειμωνιάζει - Ο καιρός της εβδομάδας

Ο καιρός αλλάζει με κύρια χαρακτηριστικά την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

 

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

* Η πτώση της θερμοκρασίας μέχρι τα μέσα της εβδομάδος στα βόρεια θα είναι της τάξης των 8 με 10 βαθμών Κελσίου.

* Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 7 μπ στα πελάγη

* Δεν αποκλείονται παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδος

 

Ο χειμώνας φαίνεται ότι είναι προ πυλών, καθώς μέσα στις επόμενες μέρες τα ορεινά αναμένεται να ασπρίσουν ενώ προβλέπεται και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Στα βόρεια μάλιστα ο υδράργυρος θα πέσει κατά 8-10 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες συμπληρώνουν τον σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Καιρός: Χειμώνας με πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς και χιόνια

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με σποραδικές βροχές στα δυτικά. Από το απόγευμα στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ

Καιρός: Χειμώνας με πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς και χιόνια

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις από τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα κεντρικά και νότια.

ΤΕΤΑΡΤΗ

 

Στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα δυτικά θα αυξηθούν και στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες
στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά από ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Με πτώση θερμοκρασίας και τοπικές νεφώσεις το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα

Καιρός: Χειμώνας με πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς και χιόνια

Με βόρειους μέτριους ανέμους και με τοπικές νεφώσεις θα κυλήσει το επόμενο τριήμερο στην Αθήνα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και την Τετάρτη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Παροδικά νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές στη Θεσσαλονίκη

Καιρός: Χειμώνας με πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς και χιόνια

Παροδικές νεφώσεις τις επόμενες ημέρες και σποραδικές βροχές με την χαμηλότερη θερμοκρασία την ερχόμενη Τετάρτη όπου ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς.

 

 

News247.gr

Ακολουθήστε μας