ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα

Επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση POS σε εννιά κλάδους

 

Διευρύνεται η λίστα των επαγγελματιών που από την νέα χρονιά θα πρέπει να διαθέτουν POS συνδεδεμένα με τις ταμειακές μηχανές, για τις συναλλαγές τους. Από 1/1/2024 θα είναι τέτοια η διεύρυνση που τα POS θα απαιτούνται ακόμη και στους πάγκους των πανηγυριών.

«Προσπαθούν να πιάσουν το μαύρο χρήμα με τις συναλλαγές με τον POS και με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές γενικότερα για αυτό και θα γίνει και διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές», όπως δηλώνει η Θεοδώρα Ντολμούζη λογίστρια φοροτεχνικός.

Πρόκειται συνολικά για 35 νέες δραστηριότητες, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις 196, που εφαρμόζουν ήδη POS για τις ηλεκτρονικές τους πληρωμές.

Ειδικότερα η χρήση POS είναι υποχρεωτική από τις αρχές του 2024 σε: Ταξί, Λαϊκές αγορές, Περίπτερα, Πάγκους σε πανηγύρια, Ιδιωτικά πανεπιστήμια – ΙΕΚ, Χώρους θεάματος (όπως κινηματογράφοι, θέατρα, συναυλίες)

«Σε πολλά σημεία δεν έχει σήμα μπορεί να μπλοκάρει ή κάρτα τι θα κάνουμε θα κλείνουμε το δρόμο ίσως γι’ αυτό δεν μας έχουν υποχρεώσει ακόμη», όπως αναφέρει οδηγός ταξί.

Μέχρι σήμερα οι επαγγελματίες αυτών των κλάδων δεν έχουν υποχρέωση να δέχονται πληρωμή με κάρτες. Από την νέα χρονιά όμως θα είναι υποχρεωμένοι να δέχονται πληρωμή με τραπεζικές κάρτες.

 

Πηγή:ertnews.gr

Ακολουθήστε μας