ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Δεν τόχε το Olympus... Στο πρώτο ταξίδι σκάλωσε στη Σαντορίνη - Ρήγμα στο Αθηνιό

Δεν κατάφερε να φτάσει στο Ρέθυμνο και παραμένει στο λιμάνι της Σαντορίνης δεμένο το πλοίο Olympus της Sea Speed Ferries.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει το βράδυ της Τετάρτης από το λιμάνι του Πειραιά για Μήλο - Σαντορίνη και Ρέθυμνο, όπου και αναμένονταν να δέσει στο τμήμα της Μαρίνας, στο λιμάνι της πόλης του Ρεθύμνου, σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό site atlantea.gr:

Συγκαλείται εκτάκτως αυτή την ώρα (15:30) το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θήρας, “λόγω της επικινδυνότητας που έχει προκύψει σήμερα 1/8 με το πλοίο Olympus της Sea Speed Ferries και την ανάγκη για λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας”.

Το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο Olympus (πρώην Ελλη Τ.) ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης 31/7 το παρθενικό του ταξίδι στο δρομολόγιο Πειραιάς – Μήλος – Σαντορίνη – Ρέθυμνο και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο πριν προσεγγίσει τη Σαντορίνη, σήμερα (1/8) το πρωί, προσέκρουσε σε βράχια και έχει υποστεί ρήγμα.

Το πλοίο εκκενώθηκε και βρίσκεται αγκυροβολημένο στην μικρή προβλήτα στη δεξιά πλευρά του Αθηνιού (που χρησιμοποιείται κυρίως για τα πλοία που μεταφέρουν εμπορεύματα), ενώ αυτή την ώρα εκτελείται επιθεώρηση, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες γύρω από το πλοίο έχει αναπτυχθεί φράγμα για την αποφυγή τυχόν περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων από το Λιμενικό Σώμα.

Ακολουθήστε μας