ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Φολέγανδρος: Η γάτα επέζησε από την κακοποίηση των δύο παιδιών - Παραμένει η δίωξη σε βάρος τους

Η εσφαλμένη, όπως αποδείχθηκε, εντύπωση δημιουργήθηκε από όσα είπε στους αστυνομικούς η γυναίκα που βρήκε ακίνητη τη γάτα στην άδεια πισίνα μετά την κακοποίησή της.

Εφτάψυχη αποδείχθηκε τελικά η γάτα που κακοποιήθηκε από μαθητές δημοτικού στη Φολέγανδρο καθώς - παρά τις αρχικές πληροφορίες - το ζώο ζει και θα μεταφερθεί για περίθαλψη σε κτηνιατρείο στην Σαντορίνη.

Η εσφαλμένη, όπως αποδείχθηκε, εντύπωση ότι η γάτα είχε χάσει τη ζωή της προκλήθηκε από το γεγονός ότι η γυναίκα που την βρήκε ακίνητη στην άδεια πισίνα δήλωσε στους αστυνομικούς ότι το ζώο είναι νεκρό.

Παρά την εξέλιξη αυτή τόσο οι διώξεις σε βάρος των δύο παιδιών βάσει της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί όσο και το πρόστιμο των 30.000 ευρώ στους γονείς τους παραμένουν καθώς προβλέπονται οι ίδιες διώξεις είτε για κακοποίηση είτε για δολοφονία ζώου.

Το περιστατικό που αποκάλυψε η ιστοσελίδα zoosos.gr συνέβη την περασμένη Τρίτη στον προαύλιο χώρο και σε πισίνα - κλειστού αυτή την εποχή - ξενοδοχείου.

Την επίθεση των δύο αγοριών στο ανυπεράσπιστο ζώο αντιλήφθηκε ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου που άκουσε τις φωνές της γάτας.

Όταν η γυναίκα ρώτησε τα δύο παιδία τι είχε συμβεί, εκείνα, όπως λέει, της απάντησαν ότι μια από τις αδέσποτες γάτες είχε πέσει στην άδεια πισίνα του διπλανού ξενοδοχείου.

Αναζητώντας υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, εντόπισε το σκληρό βίντεο που ακολουθεί.

Σε αυτό φαίνονται τα δύο παιδιά αρχικά να καταδιώκουν το ζώο και να του πετούν αντικείμενα, με την γάτα, η οποία ήταν τυφλή, να πέφτει μέσα στην πισίνα. Εκεί το ένα από τα δύο αγόρια φαίνεται να την κλωτσά πριν τελικά οι δύο μαθητές να αποχωρήσουν από την περιοχή σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

 

 
 
 

www.protothema.gr

 

Ακολουθήστε μας