ΚΙΜΩΛΟΣ

Κίμωλος

Σύνδεσμος Κιμωλίων: Εκ του πονηρού οι απόπειρες ανάμειξής μας στις τοπικές εκλογές

Όπως είναι γνωστό «η μελέτη και προβολή των πολιτιστικών, κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων της Κιμώλου» αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία από τις βασικές προτεραιότητες του σκοπού ύπαρξης του Συνδέσμου των Απανταχού Κιμωλίων «Η Οδηγήτρια». Έτσι, σύμφωνα με το επίσημο Καταστατικό του ως άνω πατριωτικού σωματείου αυτό υφίσταται «προς εξυπηρέτηση των αναγκών και των συμφερόντων και γενικά επιδιώκει την επίλυση και ικανοποίηση κάθε ζητήματος που βοηθά στην ανάπτυξη, την πρόοδο και την προστασία της Κιμώλου και των κατοίκων της».

   Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάμε τα άκρα όρια αυτής της κοινωνικής διάστασης της αρμοδιότητας, τα οποία τίθενται ρητά και αυστηρά στην παρ. β του άρθρου 26 του επίμαχου Καταστατικού με την κάτωθι σαφή πρόβλεψη: «Απαγορεύεται η ανάμειξη του Συνδέσμου με οποιονδήποτε τρόπο σε κομματικές εκδηλώσεις και διαμάχες».

   Συνεπώς, οι πρόσφατες, συστηματικές και υποκινούμενες προσπάθειες ανάμειξης του Συνδέσμου των Απανταχού Κιμωλίων «Η Οδηγήτρια» ως υποστηρικτικό θεσμικό μέσο της υποψηφιότητας κάποιου εκ των πολιτικών συνδυασμών που έχουν δηλώσει ότι θα  συμμετέχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 στο Δήμο Κιμώλου κρίνονται τουλάχιστον ύποπτες, ατυχείς και άστοχες, δεδομένου ότι στερούνται κάθε  βασιμότητας.

    Για το λόγο αυτό έχοντας καθήκον και υποχρέωση να αποκαταστήσουμε την αλήθεια απευθυνόμαστε γενικότερα και παρακαλούμε, όπως, επιτέλους, γίνει σεβαστό ότι ο Σύνδεσμος των Απανταχού Κιμωλίων «Η Οδηγήτρια» τηρεί, ως υποχρεούται, την πολιτική ουδετερότητα που επιβάλλει αποστασιοποίηση από κάθε κομματική εμπλοκή σχετική με τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στην Κίμωλο και αυτό δε χωρά υπεκφυγές ούτε αμφισβήτηση ούτε εξαιρέσεις.  

   Επιπρόσθετα, καθίσταται αναγκαίο να γίνει κατανοητό ότι τα μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου των Απανταχού Κιμωλίων «Η Οδηγήτρια» που συμμετέχουν και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 στο Δήμο Κιμώλου σχετικά με τις Δημοτικές Εκλογές εκφράζουν μόνο προσωπικές τους εξατομικευμένες επιλογές και απόψεις που ουδόλως αφορούν, επεκτείνονται ή επηρεάζουν το Σύνδεσμο των Απανταχού Κιμωλίων «Η Οδηγήτρια» και ως εκ τούτου  καλούνται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους.

   Τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου των απανταχού Κιμωλίων «Η Οδηγήτρια », εύχονται καλή δύναμη στους επικεφαλής, των δύο δημοτικών συνδυασμών και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους,  οι οποίοι θα διεκδικήσουν την ψήφο των Κιμωλίων.

  Εμείς, σαν Σύνδεσμος, δεσμευόμαστε ότι θα επιδιώξουμε την άριστη συνεργασία με όλους τους.

   Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να συνεργαστούμε για την ευημερία και την προστασία της Κιμώλου.        

Για τον Σύνδεσμο των Απανταχού Κιμωλίων ”Η ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ”

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Κωνσταντίνος Ιωάν. Βεντούρης

Ειρήνη-Μαρία Ματ. Μουστάκα

Ακολουθήστε μας