ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Απονεμήθηκαν οι τιμητικές διακρίσεις στη μνήμη της Αναστασίας Αντωνιάδου

 

 

 

Την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019, στο κατάμεστο «Συνεδριακό Κέντρο Μήλου-Γεώργιος Ηλιόπουλος», πραγματοποιήθηκε η 17η κατά σειρά εκδήλωση απονομής τιμητικών διακρίσεων που έχει θεσπίσει η IMERYS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ στη μνήμη της Αναστασίας Αντωνιάδου

Οι τιμητικές διακρίσεις που δόθηκαν για το 2018 είναι οι εξής:

Α. Η «Υποτροφία Σπουδών Αναστασία Αντωνιάδου», απονεμήθηκε στην κ. Άννα Ζούλια του Χαράλαμπου, φοιτήτρια στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Β. Το «Βραβείο Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς Αναστασία Αντωνιάδου»,

απονεμήθηκε στην Πολυχρονία Τούρλου του Σαράντου, η οποία με τη δωρεά μυελού των οστών στην οποία προέβη το 2018 έσωσε μία ανθρώπινη ζωή.  

 

 

Οι υποψηφιότητες για το Βραβείο Εθελοντισμού και την Υποτροφία Σπουδών Αναστασία Αντωνιάδου κρίθηκαν από Επιτροπές Αξιολόγησης υπό την προεδρία του Δημάρχου Μήλου Γεράσιμου Δαμουλάκη. 

Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο κ. Ιωάννης Σανούδος, Διευθυντής Λειτουργιών Μήλου της IMERYS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, και ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Μήλου κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στον θεσμό και τη συνεισφορά του στην εκπαιδευτική και κοινωνική ζωή του τόπου επί 17 συνεχή έτη.

Ο κ. Σανούδος παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τις σημαντικότερες κοινωνικές δράσεις της Εταιρίας, οι οποίες το 2018 επικεντρώθηκαν στην εκπαίδευση και στην τοπική κοινωνία, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις τέσσερις βραβευμένες πρωτοβουλίες της Imerys Μήλου, οι οποίες διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς εντός της Εταιρίας σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και εκτός, από αναγνωρισμένους φορείς σε εθνικό επίπεδο.

Η φετινή υπότροφος παρέλαβε το τιμητικό δίπλωμα και το ποσό της φετινής της υποτροφίας από τον κ. Σανούδο, και ευχαρίστησε την Εταιρία, τον Δήμαρχο Μήλου και τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης για την επιλογή της, τονίζοντας την ηθική αξία αυτής της επιβράβευσης και στη συνέχεια την οικονομική συνεισφορά στις σπουδές της.

Το Βραβείο Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς απένειμε στην Πολυχρονία Τούρλου ο Δήμαρχος Μήλου, εξαίροντας τη σημασία της πράξης της για το κοινωνικό σύνολο, ενώ η βραβευθείσα σε σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε ότι όλοι μπορούν να γίνουν δωρητές οργάνων και μυελού των οστών.

Η Αντιδήμαρχος Μήλου κα Σοφία Βαμβακάρη-Ψαθά παρέδωσε τις επιταγές στις παλαιότερες υποτρόφους Χρυσούλα Μωραΐτη, Μαρία Ξενάκη (σε εκπρόσωπο της οικογένειας) και Μοσχούλα-Ραφαέλα Ξυδού.η οποία σε σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην ουσιαστική συνεισφορά της υποτροφίας στις σπουδές της και στην εξέλιξή της.   

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Αρχών, της τοπικής κοινωνίας, συνεργάτες και εργαζόμενοι της Imerys, αλλά και αρκετοί συμμετέχοντες του 11ου Πανκυκλαδικού Συνεδρίου Γυναικών που διεξάγεται στη Μήλο 2–5 Μαΐου 2019.

Τέλος, οι βραβευμένοι φωτογραφήθηκαν με μέλη των Επιτροπών Αξιολόγησης, τους εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών και  της IMERYS, ενώ ακολούθησε δεξίωση στην πτέρυγα Ευριπίδης Μαυρομμάτης του «Συνεδριακού Κέντρου Μήλου - Γεώργιος Ηλιόπουλος», όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το κρασί MILOTERRA, από τη νέα παραγωγή του Αμπελώνα της Imerys στον Τράχηλα.

 

Φωτογραφίες: Μήνα Καραμήτσου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios