ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Νέα ακτοπλοϊκή γραμμή θα συνδέει την Μήλο με το Ρέθυμνο

Ανακοινώθηκε η ανάληψη της γραμμής Ρέθυμνο Κρήτης – Θήρα – Μήλος – Πειραιάς και επιστροφή από τον πλοιοκτήτη κ. Καραμπέκο και με το πλοίο πρώην Έλλη-Τ Olympus από τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Μαρινακη όταν τελειώσει η επισκευή του.

Η αίτηση θα συζητηθεί στις 13/5/2019 με δρομολόγια ετήσια από 6/6/2019 έως 6/6/2020.

Συνεχείς είναι εξάλλου και οι επαφές του δημάρχου Ρεθύμνου με τον δήμαρχο Μήλου Γεράσιμο Δαμουλάκη στην κατεύθυνση να βρεθεί λύση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ρεθύμνου με τον Πειραιά μέσω του εν λόγω νησιού.

Από μηδενική βάση εκ νέου οι φορείς του Ρεθύμνου εξέτασαν το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το λιμάνι του Πειραιά, με σκοπό να «σπάσει» η ακτοπλοϊκή απομόνωση που χρόνια τώρα ταλανίζει το νομό.

Βασικό μέλημά τους είναι η εκπόνηση μιας νέας μελέτης βιωσιμότητας της γραμμής, η οποία θα λειτουργήσει ως «πυξίδα» για τις περαιτέρω σχετικές ενέργειες τους στην προσπάθεια αναζήτησης λύσης του προβλήματος.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο ΕΛΛΗ Τ., εξαγοράστηκε σε πλειστηριασμό έναντι 650 χιλιάδων δολαρίων, με τον αγοραστή να προτίθεται να το επαναφέρει στο δρομολόγιο Ρέθυμνο – Πειραιάς – Ρέθυμνο, ενώ παράλληλα για την καλοκαιρινή περίοδο ξεκίνησε δρομολόγιο από Ρέθυμνο για Ραφήνα μέσω Κυκλάδων

 

 

 

Πηγή cretedoc.gr

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios