ΜΗΛΟΣ

Μήλος

‘Το τάβλι’ στο Φεστιβάλ της Πειραματικής Σκηνής Μήλου

 

 

Συνεχίζεται την Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Ιουλίου το φετινό φεστιβάλ SUMMER ART 19 της  Πειραματικής  Σκηνής Μήλου,  με το γνωστό θεατρικό έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη «Το Τάβλι».

Ο δαιμόνιος στα επιχειρηματικά σχέδια Φώντας ψήνει τον λαχειοπώλη Κόλια να  βάλουν μπροστά ένα σχέδιο να πιάσουν την καλή.

Με χιούμορ παρακολουθούμε τους δύο ήρωες να καταστρώνουν τα σχέδιά τους, να αναζητούν μια καλύτερη ζωή, μα να ολισθαίνουν στην ψευδαίσθηση και την ονειροπόληση. Πατούν στο ανθρώπινο, μα εύκολα εκτρέπονται στο τερατώδες.

Δύο ηθοποιοί σ’ ένα τραπέζι καφενείου, αρχίζουν να ξετυλίγουν την ιστορία του Φώντα και του Κόλια. Με κύριο όχημα την κωμωδία, με ύφος σε σημεία μπουφόνικο, μια ματιά αστεία και πικρή μαζί πάνω στην ελληνική κοινωνία, την ιστορία της, τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις, την προσπάθεια του Νεοέλληνα να μείνει μέσα στο παιχνίδι. Ανάμεσα σε καφέ, τσίπουρο, χαρτιά και τάβλι, οι ήρωες ψευτοκουβεντιάζουν, παθιάζονται, αστειεύονται, καταστρώνουν μια μεγάλη δουλειά,  πιάνονται στα χέρια,  ονειρεύονται πάνω από μία παρτίδα τάβλι.

Θα είναι μια εξαιρετική θεατρική παράσταση στην αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου Αδάμαντα. Μην την χάσετε! στις 9.30 το βράδυ

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios