ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Βίντεο: Δελφίνια κολυμπούν στα νερά του Αιγαίου -Μεταξύ Μήλου και Σίφνου

Τα δελφίνια που κολυμπούν πλάι σε ιστιοφόρο κατέγραψε το μεσημέρι της Τετάρτης τουρίστρια που απολαμβάνει το γαλάζιο του Αιγαίου.

Οι εικόνες που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό της τουρίστριας δείχνουν τα δελφίνια να πηδούν έξω από το νερό, ακολουθώντας το μεγάλο ιστιοφόρο στην πορεία του μεταξύ Μήλου και Σίφνου.
Παρόμοια βίντεο με δελφίνια στις ελληνικές θάλασσες έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα στην Κόρινθο, αλλά και στον Θεολόγο.
Δείτε το βίντεο πατώντας εδώ.
Το Αιγαίο είναι τόπος όπου ζουν ή περνούν τα συμπαθή θηλαστικά, με τις εμφανίσεις δελφινιών σε λουόμενους ή διερχόμενα πλοία να είναι συνηθισμένο περιστατικό. Την άνοιξη ωστόσο, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας προστασίας Αρχιπέλαγος έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση νεκρών δελφινιών που εκβράζονταν στην ξηρά.
«Η αύξηση των εκβρασμών συμπίπτει χρονικά και χωρικά με τις εκτεταμένες ασκήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού» σημείωνε η ανακοίνωση του «Αρχιπελάγους» τον περασμένο Απρίλιο. «Δεν μπορεί να παραβλεφθεί αυτή η πρωτόγνωρη πίεση που δέχονται τα θαλάσσια είδη και οικοσυστήματα» συνέχιζε η ανακοίνωση.
Οπως εξηγούσαν από το Ινστιτούτο, προκειμένου να προστατευθούν τα δελφίνια, όταν «αποδείχθηκε ότι μαζικές θανατώσεις κητωδών οφείλονταν στην ηχορρύπανση από σόναρ του πολεμικού ναυτικού, τόσο το ΝΑΤΟ όσο και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και άλλων χωρών, καθώς και το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έχουν εκδώσει Οδηγίες με αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων που προκαλούνται στα κητώδη κατά τη διάρκεια των ασκήσεων». Φαίνεται πως το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει συμμορφωθεί ακόμη με τις νέες αυτές οδηγίες.
Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios