ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Επιστολή διαμαρτυρίας του Σ.Ε.Β. Μήλου για την αποδρομολόγηση του Άρτεμις

Επιστολή διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μήλου προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και την Γενική Γραμματέα κυρία  Χριστιάννα Καλογήρου , για την αναστολή των δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ  ΑΡΤΕΜΙΣ.

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών  Μήλου , επιθυμεί να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια του για τη συνέχιση της αναστολής των δρομολογίων του Ε/Γ- Ο/Γ Άρτεμις, το οποίο ήδη από την 26ηΑυγούστου 2019 εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη. Παρόλο που σεβόμαστε απόλυτα και κατανοούμε την ανάγκη εξυπηρέτησης της παραπάνω γραμμής, σαν Σύλλογος των Επαγγελματιών  οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά και να αναζητούμε τρόπους για την καλύτερη διευκόλυνση των συναλλαγών και των μεταφορών των μελών μας και όχι μόνο.

 

Το συγκεκριμένο πλοίο συνδέει 13 νησιά των Κυκλάδων μεταξύ τους, ανάμεσα τους και το δικό μας νησί και για το λόγο αυτό η μετακίνηση του στην παραπάνω γραμμή δημιουργεί σοβαρές επιπτώσεις στην ομαλή διεξαγωγή της μεταξύ μας πρόσβασης.

 

Επίσης, το συγκεκριμένο πλοίο διευκολύνει την μετακίνηση των νησιωτών προς τη Σύρο, που αποτελεί το διοικητικό κέντρο και την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Εκεί εδρεύουν διοικητικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, Δικαστήρια και το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

 

Παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την απόφαση σας για τη διακοπή των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων του πλοίου «Άρτεμις».

 

Με εκτίμηση:

 

Ο Πρόεδρος:                                                  Η Γενική Γραμματέας:

Μάλλης Ιωάννης                                              Ζούλια Νίνου Αικατερίνη

 

Κοινοποίηση:

 

Βουλευτές Κυκλάδων

 

κ. Ιωάννη Βρούτση

 

κα Κατερίνα Μονογυιού

 

κ. Φίλιππο Φόρτωμα

 

κ. Νικόλαο Συρμαλένιο

 

 Πρόεδρο Επιμελητήριου Κυκλάδων

 

κ. Ιωάννη Ρούσσο

 

Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και

 

Νήσων Αιγαίου

 

 

Μέλη ΣΕΒ Μήλου

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios