ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Δυό λόγια για την Λιλίκα!

Aπό τις πολύτιμες ΑΠΟΨΕΙΣ του κ. Γρηγόρη Μπελιβανάκη, μάθαμε για τον θάνατο της Λιλίκας Σταυρουλάκη. Η Λιλίκα, μια εμβληματική γυναίκα της γενιάς της, πήγε να βρει το ένα της παιδί, την αξέχαστη Αντα! Αφησε όμως και ένα άλλο τέκνο, όχι φυσικό, αλλά πνευματικό, βιωματικό και συναισθηματικό: Τον Ναυτικό Ομιλο Μήλο, του οποίου ήταν εμπνεύστρια και στην ουσία, ιδρύτρια.

 

Γράφει ο κ. Μπελιβανάκης:

Απόψεις 437/7.9.2019

 

† ΛΙΛΙΚΑ ΔΗΜ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗ

Ιδρύτρια του Ναυτικού Ομίλου

 

 Με πολύ καθυστέρηση και όπωσδηποτε με λύπη μας, εμάθαμε ότι η Λιλίκα Δημητρίου Σταυρουλάκη, μία κυρία πολύ γνωστή στην κοινωνία του Αδάμαντος και της Μήλου, γενικώτερα, απεβίωσε στην Αθήνα, σε ηλικία 89 ετων, στις αρχές του έτους.  

  Καίτοι μή Μηλία, συνδεόταν με την οικογένεια Ζερβουδάκη, είχε αγαπήσει την Μήλο, είχε αγοράσει σπίτι στην Λαγκάδα Αδάμαντος, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Ενώσεως Μηλίων επι 26 χρόνια, μετείχε πάντοτε στις εκδηλώσεις των μηλέίκων σωματείων, αγαπητή και συμπαθητικωτάτη εξ αιτιας της καλωσύνης της, της εξυπνάδας της, της ευγένειας και της φινέτσας της. 

  Είχε την ιδέα και κατέβαλε όλες τις αναγκαίες προσπάθειες και συνέστησε το 1991 τον Ναυτικό Όμιλο Μήλου, το λαμπρό αυτό σωματείο που συνεχίζει, με συνέπεια, το ωραίο έργο της εκλειπούσης. 

  Γράφομε αυτές τις γραμμές, επειδή δεν είδαμε πουθενά αναφορά στην τελευτή της, για να βοηθήσωμε τον ιστορικό του μέλλοντος να την μνημονεύσει καταλλήλως όπου χρειάζεται, για να διατηρηθεί η μνήμη της.  

 

.................

Προσυπογράφουμε, την τιμάμε και θα την θυμόμαστε!...

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios