ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο έρχεται στην Μήλο

Την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου οι μαθητές όλων των βαθμίδων αλλά και όλοι οι κάτοικοι της Μήλου θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστήρια του σύμπαντος!

 

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium Οn Τhe Go, μοναδικό στο είδος του – μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές, έρχεται στη Μήλο για να μας προσφέρει μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων και με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων! Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του θόλου ώστε να περιβάλλουν πλήρως το κοινό, δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει.

 

Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν, για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.

 

Παράλληλα με τις προβολές θα πραγματοποιηθεί και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, του Ηλίου μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου κατά τη διάρκεια της ημέρας (για τους μαθητές των σχολείων) και του έναστρου ουρανού το βράδυ.

 

Οι προβολές στο θόλο και η αστροπαρατήρηση θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μήλου το βράδυ της Παρασκευής 20/9. Για τις ώρες και το πρόγραμμα των παραστάσεων θα σας ενημερώσουμε τις επόμενες μέρες.

Διοργάνωση: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μήλου

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios