ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Εντυπωσίασε τους Μηλιούς μαθητές το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μήλου για την επιτυχημένη εκπαιδευτική δράση με το φορητό ψηφιακό πλανητάριο στο νησί.

Ήταν στόχος ενός περίπου χρόνου και να που επιτέλους έγινε πραγματικότητα. Το φορητό πλανητάριο Planetarium On The Go διεύρυνε την οπτική μας και μας άνοιξε ένα παράθυρο στο σύμπαν!
Οι άνθρωποι του μοιράστηκαν μαζί μας τις γνώσεις τους κεντρίζοντας μας το ενδιαφέρον για ότι μας περιβάλλει. Είδαμε με τηλεσκόπιο τον ήλιο, τον Δία και τα 3 από τα 79! φεγγάρια του και τον Κρόνο με τους δακτύλιους τους που αποτελούνται από παγάκια, ορισμένα σε μέγεθος 2οροφου κτιρίου. Είδαμε να περνάει πάνω από τα κεφάλια μας ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός που έχει μέγεθος γηπέδου ποδοσφαίρου!

Την εκπαιδευτική μας δράση παρακολούθησαν πάνω από 400 παιδιά, σχεδόν όλοι οι μαθητές της Μήλου αλλά και της Κιμώλου! Και είμαστε υπερήφανες για αυτό!
Η αλήθεια είναι πώς χωρίς την συνεργασία των διευθυντών των σχολείων αλλά και των συλλόγων γονέων του νησιού δεν θα υπήρχε αυτή η συμμετοχή. Μακάρι να μας δίνονται τέτοιες ευκαιρίες να συνεργαζόμαστε.

Ο Σύλλογος μας, μοίρασε δωράκια , μολυβοθήκες σε όλους τους μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων σαν αναμνηστικό της εκδήλωσης.
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Aegean Speed Lines που μας χορήγησε με μειωμένη τιμή τα εισιτήρια των συντελεστών, το ξενοδοχείο Apollon για την διαμονή τους και το κατάστημα “Μίλα μου για Μήλο” που έφτιαξε τα μπλουζάκια για τα μέλη του Συλλόγου μας. Σας ευχαριστούμε.
Και μπορεί εμείς να μην είμαστε τέλειοι αλλά ,όπως έλεγαν  και τα μπλουζάκια μας , το σύμπαν όμως είναι !

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios