ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Στα Τρίκαλα στο 1ο Plug & Play Συνέδριο ο Δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης

Ο Δήμαρχος Μήλου, Μανώλης Μικέλης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου συμμετείχε στο 1ο Plug & Play Συνέδριο για τη δημιουργία μιας Έξυπνης και Βιώσιμης Πόλης, που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα το διάστημα 26-28 Σεπτεμβρίου.

Στο τριήμερο συνέδριο πραγματοποιήθηκαν 40 εισηγήσεις από ομιλητές (επιστήμονες, στελέχη εταιριών, κυβερνητικά στελέχη) σε 9 θεματικές συνεδρίες, ενώ συμμετείχαν πάνω από 400 σύνεδροι, οι περισσότεροι των οποίων ήταν αυτοδιοικητικοί.

Βασικός στόχος του συνεδρίου ήταν να φέρει σε επαφή το σύνολο των νέων Δημοτικών Αρχών της χώρας, με τις υπάρχουσες πολιτικές και με άμεσα εφαρμόσιμες και λειτουργικές τεχνολογικές λύσεις, προκειμένου να αναπτυχθούν πόλεις πιο φιλικές, λειτουργικές, σύγχρονες και ασφαλείς. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η θεματολογία του Συνεδρίου είχε συνδεθεί τόσο με την Αστική Ατζέντα της Ε.Ε., όσο και με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Σημαντική αναφορά υπήρξε σε θέματα τεχνολογίας και εξέλιξης των Δήμων σε «Έξυπνες Πόλεις», ενώ ταυτόχρονα συζητήθηκαν θέματα τουρισμού, ηλεκτροφωτισμού, απορριμμάτων, καθημερινότητας κ.α. , που αφορούν άμεσα την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την ανάπτυξη των περιοχών.

Ο Δήμαρχος Μήλου, συγχαίρει τους διοργανωτές και ευχαριστεί τον Δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου για την άψογη φιλοξενία του.

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios