ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αδάμαντα μας ξεναγούν στο Αρχαίο Θέατρο Μήλου

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η 5η Συνάντηση του Άνω Διαζώματος, με τίτλο «5 χρόνια μαθητές ξεναγοί», στον Πολυχώρο Eco Zone , στην Αθήνα.

Φέτος, καθώς συμπληρώνονται πέντε χρόνια λειτουργίας του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας προγράμματος του Διαζώματος: «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα», θα  αναδειχθούν οι δράσεις και η ευφάνταστη δημιουργικότητα των μαθητών.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθεί η εκπαιδευτική κοινότητα και το κοινό για τις εκπαιδευτικές μεθόδους και τα εργαλεία με τα οποία οι σημερινοί μαθητές και αυριανοί πολίτες θα γνωρίσουν, θα οικειωθούν και θα μεταγγίσουν σε άλλους (μαθητές, τοπική κοινωνία, επισκέπτες) τις αξίες της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου τους.

Την εκδήλωση, την οποία θα χαιρετίσει η Υπουργός Παιδείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, θα πλαισιώσει η έκθεση «Αρχαία θέατρα και εκπαίδευση. Οι μαθητές «υιοθετούν», δημιουργούν, ενημερώνουν» με έργα μαθητών (αφίσες, έντυπο υλικό, οδηγούς ξενάγησης, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια).

Προσκεκλημένα στην εκδήλωση είναι 10 σχολεία από όλη την Ελλάδα που υλοποίησαν το πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων και το Δημοτικό Σχολείο Αδάμαντα, εκπροσωπώντας τα νησιά του Ν. Αιγαίου.

Το Σχολείο του Αδάμαντα,  θα παρουσιάσει τις δράσεις του αλλά και υλικό που έχει δημιουργήσει για το αρχαίο θέατρο του νησιού μας.

Συγχαίρουμε τους μικρούς μας μαθητές για την εξαιρετική δουλειά τους, μένουμε συντονισμένοι και επανερχόμαστε με νέο υλικό από την εκδήλωση…

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios