ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Να γιατί οι γείτονές μας θεωρούν τη Μήλο "νησί φαινόμενο"

 

Τα τελευταία χρόνια το νησί με την μεγαλύτερη τουριστική άνοδο είναι σίγουρα η Μήλος.Τα τελευταία χρόνια όλα τα σάιτ(μεγάλη και η βοήθεια από τα τοπικά)και τα έντυπα παγκοσμίως ασχολούνται με αυτήν χειμώνα καλοκαίρι βγάζοντας την ακόμα και το καλύτερο νησί της Ευρώπης(www.newsit.gr/ellada/kalytero-nisi-tis-eyropis-gia-to-2019-i-milos).Μεγάλο ατού φυσικά είναι οι πολλές και πανέμορφες παραλίες της,αλλά σίγουρα σημαντικό ρόλο παίζει και η αρκετά καλή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και η σύνδεση της με Κρήτη και άλλα νησιά,αλλά φυσικά και το αεροδρόμιο που το καλοκαίρι έχει μέχρι και 7 πτήσεις την ημέρα.Φυσικά η σεζόν στην Μήλο είναι αρκετά μεγαλύτερη από τα διπλανά νησιά.

Η Μήλος αν και δυτικές Κυκλάδες δεν έχει καμία σχέση σε θέμα διαβίωσης με τα διπλανά νησιά(π.χ. Σίφνος ,Σέριφος)όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα,ας δούμε μερικά πράγματα.

1.ΥΓΕΙΑ

 

Η Μήλος διαθέτει κέντρο υγείας στελεχωμένο με γιατρούς ειδικοτήτων και με έναν εξαιρετικό γιατρό διευθυντή τον κύριο Αποστολόπουλο,ο οποίος έχει σώζει ζωές.Έχει όλο το 24ωρο εφημερία κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό,όπως σημαντικό είναι και ότι υπάρχουν καθημερινά πτήσεις από και προς Αθήνα και έτσι ένα περιστατικό μπορεί να φύγει και με αεροπλάνο και όχι με πλωτό όπως γίνετε στα γύρω νησιά(το πλωτό δεν υπάρχει καν στα νησιά αλλά συνήθως πάει από την Νάξο που σημαίνει καθυστέρηση),με φουρτούνα αρκετές φορές που πάει στην Σύρο κάτι που δεν βολεύει κανέναν αφού στην Σύρο κανείς δεν έχει συγγενείς και φυσικά διαμονή,άρα τεράστια έξοδα και φυσικά συγκοινωνία έχει μόνο 3 φορές την εβδομάδα.Στην Μήλο επίσης υπάρχει μόνιμα σκάφος του ΛΣ που σε δύσκολες περιπτώσεις έχει βοηθήσει γρήγορα.

h

Η Μήλος φυσικά βοηθάει και την Κίμωλο και στα ιατρικά αφού υπάρχει 3 φορές την ημέρα σύνδεση με Κίμωλο με το πλοίο παντόφλα ΟΣΙΑ ΜΕΘΟΔΙΑ(κατά την άποψη μας θα έπρεπε να υπάρχει ένα μικρό πλοίο επιδοτούμενο να συνδέει με επιστροφή καθημερινά χειμώνα καλοκαίρι την Σέριφο και την Σίφνο με την Πάρο) αλλά συγχρόνως ένας Κιμωλιάτης μπορεί καθημερινά να μπει στο αεροπλάνο και να πάει Αθήνα την ώρα που τα δίπλα νησιά αρκετές φορές είναι αποκλεισμένα για μέρες και δεν είναι λίγες οι φορές που κάτοικοι της Σίφνου πάνε με ιδιωτικά σκάφη στην Μήλο ή και άλλα νησιά για να πάρουν αεροπλάνο.

Όπως επίσης αρκετές φορές κάτοικοι της Σίφνου έχουν πάει για ιατρική περίθαλψη στην Μήλο.Ας δούμε ένα βίντεο πως γίνετε η μεταφορά ασθενών το χειμώνα από Σίφνο όταν δεν πάει ελικόπτερο.Στο παρακάτω βίντεο το πλωτό μεταφέρει καρδιοπαθή από την Σίφνο στην Σύρο χειμώνα.

Με όλα τα παραπάνω είναι φυσικό κάποιος τουρίστας με πρόβλημα υγείας ή με μικρά παιδιά να προτιμήσει την Σίφνο από την Μήλο.

2.ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΉ

Κακά τα ψέματα μετά την υγεία σε ένα νησί ρόλο παίζει η συγκοινωνία,η Μήλος έχοντας ένα αρκετά καλό λιμάνι μπορεί να δεχθεί περισσότερα και μεγαλύτερα πλοία από τα γύρω νησιά και το βασικότερο να μην κινδυνεύουν οι ταξιδιώτες αλλά και οι τουρίστες που τρώνε,πίνουν καφέ,ή κάνουν την βόλτα τους στο λιμάνι.

Υπάρχει και αρκετός χώρος και πλωτή εξέδρα για να δένουν με ασφάλεια αρκετά κότερα και καραβάκια που κάνουν τον γύρο του νησιού.

Η Μήλος έχει όλο τον χειμώνα σύνδεση με Κρήτη με το ΠΡΕΒΕΛΗΣ,(πάει και σε πολλά άλλα νησιά με τα οποία δεν έχουν πρόσβαση οι υπόλοιπες δυτικές Κυκλάδες)το καλοκαίρι έχει επιπλέον δύο υπερσύγχρονα πλοία το ΦΑΙΣΤΟΣ και το ΚΝΩΣΣΟΣ PALACE τα οποία το ένα ανεβαίνει και το άλλο κατεβαίνει από Κρήτη και φέτος θα είχε και τέταρτο πλοίο αν δεν είχε πρόβλημα το OLYMPUS(πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεκινήσει σύντομα για ΠΕΙΡΑΙΑ,ΜΗΛΟ,ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ,ΚΡΗΤΗ,αν γίνει αυτό η Μήλος θα έχει 2 πλοία με Κρήτη χειμώνα και 4 το καλοκαίρι).

3.ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ

Τεράστιος ο ρόλος του αεροπλάνου στην Μήλο.Με μια ή και δύο πτήσεις την ημέρα τον χειμώνα και μέχρι επτά το καλοκαίρι εξυπηρετεί καταστάσεις στον τουρισμό,την υγεία και πολλά άλλα.Πέρυσι το καλοκαίρι είχε απευθείας πτήσεις για Θεσσαλονίκη ενώ συζητάται να μεγαλώσει ο διάδρομος κάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο για μεγαλύτερα αεροπλάνα και άλλους προορισμούς.

Σίγουρα το αεροπλάνο παίζει σημαντικό ρόλο στα να αποφασίσει κάποιος γιατρός,του ΕΣΥ ή και ιδιώτης να πάει στην Μήλο(στην Σίφνο χρόνια τώρα δεν πάει γιατρός αν και υπάρχει θέση στο ιατρείο και παρέχονται κίνητρα και παροχές).

Ακόμη το εισιτήριο του αεροπλάνου είναι φθηνότερο και από του πλοίου αν τον βγάλεις νωρίτερα και βρεις προσφορές.

Η Μήλος είναι από τα πρώτα νησιά που θα φτιάξει και υδατοδρόμιο.

4.ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Είπαμε ότι η Μήλος έχει καταπληκτικές παραλίες που παίζουν σημαντικό ρόλο όπως και όλα τα παραπάνω,υπάρχουν όμως και άλλα μικρότερα όπως:

ΙΕΡΟ ΝΗΣΙ .Σίγουρα η ανακήρυξη της Μήλου σε ιερό νησί έχει παίξει ρόλο αφού έχει προσελκύσει τουρισμό όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως .www.bankwars.gr.

h

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ. Τα τελευταία χρόνια η Μήλος έχει καταφέρει να έχει κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι της τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο αφού βγαίνοντας έξω οι επιβάτες τονώνουν την αγορά αλλά δουλεύουν και ταξί λεωφορεία,και σίγουρα κάποιοι από τους επιβάτες την επόμενη χρονιά θα πάνε ή θα στείλουν κάποιον δικό τους,ως τουρίστες στο νησί και όχι με κρουαζιερόπλοιο.Ιδιαίτερα σημαντική είναι η επίσκεψη όταν γίνεται Μάιο Ιούνιο,Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και σίγουρα υπάρχουν ακόμα αρκετά που κάνουν έναν τουρίστα να επιλέξει την Μήλο για τις διακοπές του.Υπάρχουν επίσης αρκετά που πρέπει να γίνουν για καλύτερες υποδομές.

Το σίγουρο είναι ένα,τον χειμώνα ο κάτοικος της Σερίφου και της Σίφνου αισθάνεται πολλή μεγαλύτερη ανασφάλεια από αυτόν της Μήλου.Μπράβο στην Μήλο…

 

ΚΑΙPOUTHEOS.gr

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios