ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Ανακοίνωση του ΕΠΑ.Λ. Μήλου για την επιστροφή στην δια ζώσης εκπαίδευση

 

 

 

Ανακοίνωση  ΕΠΑ.Λ Μήλου

 

 

Τη Δεύτερα 12 Απριλίου 2021, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί όλων των Λυκείων της χώρας επιστρέφουν στη δια ζώσης εκπαίδευση.

Προβλέπεται η εφαρμογή όλων των μέτρων που έχουμε ήδη λάβει, όπως:

– η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,

– οι διαφορετικοί χώροι συνάθροισης για ομάδες μαθητών στα διαλείμματα,

– οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,

– η χρήση αντισηπτικών,

– οι σχολαστικοί καθαρισμοί,

– οι τακτικοί αερισμοί των χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά,

– τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής κ.ά.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ προστίθεται, στα ήδη ισχύοντα, άλλο ένα  προληπτικό μέτρο: η διενέργεια αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) ελέγχου δύο φορές την εβδομάδα για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό Λυκείου.

 

 

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

 

  1. Βάσει του ΑΜΚΑ τους, ενήλικοι μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων θα προμηθεύονται δύο δωρεάν τεστ για κάθε εβδομάδα από το φαρμακείο. Για τους ανήλικους μαθητές Λυκείου, τα τεστ θα παραλαμβάνουν γονείς και κηδεμόνες με τον ΑΜΚΑ των μαθητών.
  2. Οι μαθητές/ εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή την Δευτέρα το πρωί.
  3. Γονείς, ενήλικοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το τεστ είναι αρνητικό:

  • Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμαςhttps://self–testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μονίμως μαζί τους. Θα επιδεικνύουν την εκάστοτε κάρτα στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.
  • Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr.
  • Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

 

Αν το τεστ είναι θετικό:

 

 

  • Για τους μαθητές, θα δηλώνεται το θετικό αποτέλεσμα στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμαςhttps://self-testing.gov.gr, με την οποία θα μπορεί να μεταβεί σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self–testing.gov.gr.
  • Για τους εκπαιδευτικούς, θα εκδίδεται η δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμαςhttps://self–testing.gov.gr, με την οποία θα μπορεί να μεταβεί σε δημόσια δομή για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr.
  • Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα επιστρέφουν στο σχολείο.

 

Συνοψίζοντας:

 

 

Τη Δευτέρα όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου πρέπει να φέρουν στην κατοχή τους υποχρεωτικά τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος/σχολική κάρτα είτε εκτυπωμένη είτε χειρόγραφη.

Μαθητής ή εκπαιδευτικός που δε θα έχει στην κατοχή του το εν λόγω έγγραφο δε θα μπορεί να εισέλθει στο χώρο του σχολείου. Για τους μαθητές αυτής της κατηγορίας καταχωρούνται οι ημερήσιες απουσίες κανονικά και δε δικαιούνται τηλεκπαίδευσης.

Μαθητής ή εκπαιδευτικός που δηλώνει θετικό αποτέλεσμα στο self test, ενημερώνει άμεσα τον Διευθυντή του σχολείου και ακολουθεί τις παραπάνω οδηγίες. Οι μαθητές αυτής της κατηγορίας δικαιούνται να κάνουν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική.

Παρακαλούνται όλοι οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί που θα προσέλθουν την προσεχή Δευτέρα στο σχολείο να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί στην τήρηση όλων των παραπάνω μέτρων.

 

 

 

 

Ο Διευθυντής του ΕΠΑ.Λ Μήλου

Καραμήτσος Θεόδωρος

 

 

 

 

 

 

More about:

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios