ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Θεατρικά εργαστήρια στη Μήλο για παιδιά και γονείς

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μήλου διοργανώνει και σας προσκαλεί να συμμετέχετε στα θεατρικά εργαστήρια για γονείς παιδιών όλων των ηλικιών και ανεξαρτήτως σχολείου φοίτησης, καθώς και στα θεατρικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς Α/θμιας.  
 
Εμψυχωτής: Πάνος Βασιλόπουλος 
Αίθουσα εκδηλώσεων Δημοτικού Σχολείου Μήλου
Πληροφορίες-εγγραφές:
1. Στο εργαστήριο για γονείς: Γαρεφαλάκη Μαρία τηλ:697 403 2404
2. Στο εργαστήριο για εκπαιδευτικούς: Γεώργα Άννα τηλ: 697 726 1655
Συμμετοχή: Δωρεάν

Τα εργαστήρια στηρίζονται στην αρχή που θεωρεί πως το θέατρο αποτελεί αξιόλογο εργαλείο σκέψης, δράσης και πραγματοποίησης αλλαγών τόσο σε προσωπικό, όσο και κοινωνικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, αξιοποιούνται τεχνικές θεάτρου της επινόησης, θεάτρου-ντοκουμέντο και εκπαιδευτικού δράματος. Δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες, να προσεγγίσουν και να επαναπροσδιορίσουν προσωπικές στάσεις, συμπεριφορές και δεξιότητες κριτικού στοχασμού, βιωματικής έκφρασης και ενσυναίσθησης, καλύπτοντας έτσι ατομικές, κοινωνικές, ακόμα και πολιτικές τους ανάγκες.
Στόχος του εργαστηρίου είναι η ευαισθητοποίηση απέναντι σε ρατσιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές που οφείλονται σε στερεότυπα και προκαταλήψεις, με απόλυτο σεβασμό στη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η διερεύνηση μιας σειράς κοινωνικών ζητημάτων και καταστάσεων έχει ως κοινό χαρακτηριστικό ενδεικτικές περιπτώσεις ρατσιστικών εκφράσεων και συμπεριφορών. Η μεγάλη ποικιλία, ο συνδυασμός και οι εναλλαγές των θεατρικών τεχνικών που προσφέρονται ως εργαλεία, θα δώσουν τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν ποικίλα ερεθίσματα σε συνδυασμό με προσωπικά βιώματα.
Οι συμμετέχουσες/ντες έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τον εκπαιδευτικό ρόλο του βιώματος, των τεχνικών, των θεατρικών ασκήσεων και των παιχνιδιών, τόσο σε επίπεδο ευαισθητοποίησης, όσο και σε επίπεδο στάσεων, συμπεριφορών και τρόπων μάθησης και ζωής.

Βιογραφικό σημείωμα
Ο Πάνος Βασιλόπουλος γεννήθηκε και ζει μόνιμα στην Ακράτα Αχαΐας (Τ.Κ 25006). Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τρίπολης (1986-1988), του Διδασκαλείου ¨Ευάγγελος Παπανούτσος¨ (2005-2007) του Πανεπιστημίου Πατρών και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πελοποννήσου με τίτλο: «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (2021-2022). Σήμερα υπηρετεί ως εκπαιδευτικός (Π.Ε 70), στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας
Συμμετέχει ως εισηγητής-επιμορφωτής ημερίδων, σεμιναρίων και συνεδρίων σε θέματα Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Καινοτόμων Δράσεων, Πολιτιστικών Θεμάτων και Θεατρικής Παιδείας. Οργανώνει βιωματικά εργαστήρια και θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, ενώ δραστηριοποιείται σε προγράμματα επιμόρφωσης εγκλείστων στα Σωφρονιστικά Καταστήματα Τίρυνθας, Ναυπλίου, Κορυδαλλού και Τρίπολης.
Έχει εμψυχώσει θεατρικά εργαστήρια ως θεατροπαιδαγωγός του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;». Ασχολείται, επίσης, ερασιτεχνικά με το θέατρο και συμμετέχει ως ηθοποιός, σκηνοθέτης ή εμψυχωτής θεατρικών ομάδων.

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios