ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ναυτιλία

Ετοιμάζεται το πλοίο που θα συνδέσει Ρέθυμνο - Μήλο - Πειραιά

Τον πρώτο δοκιμαστικό πλου πραγματοποίησε προχθές στο Σαρωνικό το Ε/Γ-Ο/Γ Olympus, το οποίο προετοιμάζεται εδώ και αρκετούς μήνες προκειμένου να επιστρέψει στην ενεργό δράση στην ακτοπλοΐα.

Το γιαπωνέζικο σκαρί της Sea speed Ferries εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει τα επίσημα δρομολόγια του στη γραμμή Πειραιάς – Μήλος – Σαντορίνη – Ρέθυμνο, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη γνωστή, η ακριβής ημερομηνία έναρξης των δρομολογίων.

Στο μεταξύ σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ :

Μια τεχνική δυσκολία, σύμφωνα με την εταιρία, ανέβαλε την περασμένη Παρασκευή, την άφιξη του πλοίου «ΟΛΥΜΠΟΣ», το οποίο θα εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιά - Μήλο - Σαντορίνη - Ρέθυμνο και αντίστροφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νέα πιθανή ημερομηνία άφιξης στο Ρέθυμνο είναι η Δευτέρα 22 ή η Τετάρτη 24 Ιουλίου.

Το πλοίο θα εκτελεί το δρομολόγιο από τον Πειραιά προς Μήλο, Σαντορίνη και κατάληξη στο Ρέθυμνο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή (ημερήσιο). Η ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά θα είναι στις 21.30, με άφιξη στο Ρέθυμνο στις 10.20 το πρωί.

Το αντίστροφο δρομολόγιο από Ρέθυμνο προς Σαντορίνη, Μήλο και κατάληξη στο λιμάνι του Πειραιά, θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή με ώρα αναχώρησης τις 19.00 και κατάληξη στον Πειραιά στις 07.50 το πρωί της επομένης.

Το πλοίο «OLYMPUS» (πρώην Elli T) μπορεί να μεταφέρει 1200 επιβάτες, να φιλοξενήσει στις καμπίνες του 300 άτομα, να μεταφέρει 98 νταλίκες, ενώ διαθέτει 4 μπαρ – εστιατόρια.

Φωτογραφία: Χρήστος Χατζάρας

 

 

 

Ακολουθήστε μας