ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ναυτιλία

Προς ναυάγιο η δρομολόγηση των Superspeed και Supercraft στις Κυκλάδες

Αποσύρει το ενδιαφέρον της για τη δρομολόγηση των δύο ταχύπλοων Superspeed και Supercraft στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Σύρος, η εταιρία Golden Star Ferries. Aιτία, όπως είχαμε αναφέρει, είναι η ώρα αναχώρησης που δόθηκε και δεν είναι αποδεκτή από την εταιρεία.

Η Golden Star Ferries θεωρεί ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και το ΣΑΣ λειτούργησαν τιμωρητικά προς την εταιρία, επιβάλλοντας ώρα αναχώρησης μη ελκυστική για το επιβατικό κοινό, στοιχείο που ενισχύει την άποψη ότι τα δρομολόγια θα επιφέρουν οικονομική ζημιά και όχι κέρδη.

Η απόσυρση του ενδιαφέροντος της Golden Star Ferries πιστοποιείται από την επίσημη πρόταση που κατάθεσε προς το υπουργείο Ναυτιλίας για την δρομολόγηση των δύο ταχύπλοων σε άλλη γραμμή. Συγκεκριμένα, η εταιρία ζήτησε έκτακτη δρομολόγηση των Superspeed και Supercraft στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σποράδες από 15 Ιουνίου έως 9 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενη μάλιστα σχετικό αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το συγκεκριμένο θέμα πρόκειται να συζητηθεί, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών.

Υπενθυμίζεται, ότι η Golden Star Ferries επρόκειτο να ξεκινήσει τα δύο δρομολόγια που θα συνέδεαν τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων με τον Πειραιά και την Σύρο από τις 25 Μαΐου, κάτι το οποίο δεν παρουσιάζει μεγάλες πιθανότητες να συμβεί.

Ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα κρατήσει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στο νέο αίτημα της εταιρίας, το οποίο αναμφισβήτητα δε λειτουργεί προς όφελος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νομού μας.


Με πληροφορίες από cyclades24

 

Ακολουθήστε μας