ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ναυτιλία

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Μήλου

 

Φίλες και φίλοι
Πριν λίγους μήνες σας κοινοποίησα τους λόγους που με έκαναν να συμμετέχω στις δημοτικές εκλογές. Σας εξέθεσα επιγραμματικά όλα όσα με έκαναν να κρίνω ότι ο Μανώλης Μικέλης ήταν ο καλύτερος υποψήφιος για να εκλεγεί σαν ο επόμενος δήμαρχος πενταετίας στο νησί μας, και μάλιστα το υποστήριξα με την προσωπική συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του.
Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, παρακολούθησα τον διαρκή και δυναμικό αγώνα του στο θέμα της δρομολόγησης πλοίου στη γραμμή Πειραιά – Μήλου – Κρήτης, με τις άπειρες παρεμβάσεις του προς την ακτοπλοϊκή εταιρεία και το Υπουργείο Ναυτιλίας.
Σήμερα φτάσαμε στο σημείο, που εγώ που χειμώνα – καλοκαίρι φοράω καπέλο ( παρά το δριμύ ψύχος των ημερών!), να πρέπει να το βγάλω αναγνωρίζοντας την επιτυχία της προσπάθειας του.
Σίγουρα, κανένας δήμαρχος από μόνος του δεν δρομολογεί πλοία, καθώς αυτό είναι προνόμιο περισσότερων παραγόντων. Η συνεχόμενη προσπάθεια όμως του δημάρχου εξασφάλισε την θετική στάση τόσο της ναυτιλιακής εταιρείας όσο και του αρμόδιου υπουργείου, και με την εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών προϋποθέσεων, φτάσαμε σε σημείο που μόνο στα καλύτερα όνειρα μας μπορούσαμε να ελπίζουμε!
Καθημερινή σύνδεση με τον Πειραιά και την Κρήτη μέσα σε λίγες ώρες!
Κάποιοι δυσκολεύονται να το επικροτήσουν. Όσοι αγαπούν τον τόπο μας, πρέπει να ξεχάσουν τις όποιες διαφορές τους και να το κάνουν. Είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μήλου μέχρι σήμερα, και όλοι πρέπει να παραδεχτούμε : μπράβο στον Μανώλη!

 

Αβέρκιος Γαϊτάνης

Ακολουθήστε μας