Παιδία

Μετακομίζει το Γυμνάσιο και Λύκειο Μήλου - Πρωινές και απογευματινές βάρδιες με το ΕΠΑ.Λ.

Μετεστέγαση και απογευματινές βάρδιες του Γυμνασίου και Λυκείου Μήλου έως ότου ολοκληρωθούν οι επισκευαστικές εργασίες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αποφασίστηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου την 27η Ιουλίου 2018.

Κατά την συνεδρίαση, εξετάστηκε η δυνατότητα χωρισμού της Αίθουσας Εκδηλώσεων του ΕΠΑ.Λ σε 3-4 αίθουσες καθώς και η διαμόρφωση κατάλληλως των ημιυπαίθριων χώρων δημιουργώντας κατά τον τρόπο αυτό δύο νέες αίθουσες διδασκαλίας. Εφαρμόζοντας τη λύση αυτή χρειάζεται να γίνει προμήθεια 6 containers για τη στέγαση του συνόλου των τάξεων. 

Τέθηκε, επίσης, προς διερεύνηση το αίτημα για την δυνατότητα παραχώρησης των αιθουσών του Μορφωτικού Συλλόγου και του Πολιτιστικού Συλλόγου "Μηλίων Τέχνες"
για σχολική χρήση. O Μορφωτικός Σύλλογος Μήλου απάντησε ότι προτείνει την εκτενή διερεύνηση οποιασδήποτε άλλης δυνατής λύσης εύρεσης χώρου ή την εκ νέου συζήτηση για τη στέγαση μόνο του γραφείου καθηγητών στο χώρο του.

O Πολιτιστικός Σύλλογος "Μηλίων Τέχνες", απάντησε με έγγραφό ότι είναι θετικοί στην παραχώρηση του χώρου, με επιφύλαξη για το θόρυβο που προκαλείται από τα πρωινά μαθήματα μουσικής που γίνονται στη Σχολή και επισήμανση για την ανάληψη ευθύνης ασφάλειας των μουσικών οργάνων που φυλάσσονται στο χώρο

Με δεδομένο ότι υπήρξε εκτεταμένη διερεύνηση προκειμένου να βρεθούν κατάλληλοι χώροι προς σχολική χρήση, ώστε την επόμενη χρονιά να λειτουργούν όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μήλου το πρωί, αλλά η εξεύρεσή τους κατέστη αδύνατη, αποφασίστηκε  το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Μήλου, για όσο διαρκέσουν οι επισκευαστικές εργασίες των κτιρίων τους, να μεταστεγαστούν στο σχολικό συγκρότημα του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) Μήλου, που καλύπτει τις προδιαγραφές σχολικής χρήσης, και να λειτουργούν σε πρωινή και απογευματινή βάρδια. Αποφασίστηκε επίσης οι βάρδιες να οριστούν από του Διευθυντές των Σχολείων, με απόφαση που θα λάβουν μεταξύ τους καθώς και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να αναλάβει την κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων του ΕΠΑ.Λ. ώστε να δημιουργηθούν δύο επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας. 


 

Ακολουθήστε μας