Παιδία

ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΤΟY ΕΠΑΛ ΜΗΛΟΥ ΣΤΗΝ IMERYS

 

Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 9 το πρωί, η Β΄ Μηχανολόγων του ΕΠΑΛ Μήλου, με τη συνοδεία της Διευθύντριας Ευτυχίας Παπαδομιχελάκη και των καθηγητών της σχετικής ειδικότητας, Γεώργιο Τούρλο, Θεόφιλο Παστρικό και Γρηγόρη Χάιδα, επισκέφθηκε για 2η φορά φέτος το Εργοστάσιο της Imerys Milos, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ.
Η υποδοχή των μαθητών έγινε από τον κο Κουφό Στέλιο και Βελετά Γιώργο. Η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις ξεκίνησε από τον υπεύθυνο Ασφαλείας κ. Ιάκωβο Βήχο, ο οποίος αφού ενημέρωσε για τα πρωτοκόλλα ασφάλειας & υγείας που τηρούνται, όπως προβλέπεται, σε όλους τους χώρους της βιομηχανίας, παραχώρησε στους μαθητές τον κατάλληλο εξοπλισμό ατομικής προστασίας. Ο συνοδός των μαθητών κ. Γεώργιος Βελετάς ξεκίνησε την ξενάγηση στους χώρους μηχανολογικού ενδιαφέροντος, όπως η κεντρική αποθήκη της Imerys, όπου τα παιδιά παρακολούθησαν τον τρόπο λειτουργίας της και την οργάνωση των υλικών, το μηχανουργείο και το συνεργείο οχημάτων.
Ο κ. Βελετάς καθήλωσε τους μαθητές, καθώς με ακούραστη διάθεση προχώρησε σε επίδειξη εργασιών και παρουσίασε στα παιδιά τα σύγχρονα μηχανήματα κοπής, επεξεργασίας, κόλλησης και λείανσης μετάλλων! Και έγινε επίδειξη σύνδεσης εδράνου σε άξονα. Οι μαθητές παρακολούθησαν με προσοχή όλη την πορεία της επίσκεψης, καθώς η ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με το αντικείμενο του μηχανολογικού τομέα και να συνδέσουν τη γνώση που απαιτείται με τις πραγματικές συνθήκες εργασίας είναι πάντα ανεκτίμητη!

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή της Ιmerys στην Μήλο κ. Ιωάννη Σανούδο για την αποδοχή του αιτήματός μας για επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, τον κ. Στέλιο Κουφό για την ευαισθησία και τη συνολική μέριμνα της επίσκεψης, από τη μεταφορά των μαθητών μέχρι τα εταιρικά δώρα και το κέρασμα φιλοξενίας που προσφέρθηκαν απλόχερα στα παιδιά και τον κ. Γεώργιο Βελετά για την ξενάγηση και την ειλικρινή του διάθεση.

Ευχαριστούμε τέλος για μια ακόμα φορά την Imerys Milos
που στηρίζει με ειλικρίνεια το εκπαιδευτικό μας έργο!!!

I2.png

Ακολουθήστε μας