ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Περιβάλλον

Επιμερισμός του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1% σε Κοινότητες όπου λειτουργούν Σταθμοί ΑΠΕ και Υβριδικοί Σταθμοί για το έτος 2020

 

Η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Άρθρο 4 παρ. 8 της ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/48653/1597/29.05.2019 (ΦΕΚ 2172/Β/07.06.2019) σχετικά με τον Επιμερισμό του Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1% σε Κοινότητες όπου λειτουργούν Σταθμοί ΑΠΕ και Υβριδικοί Σταθμοί για το έτος 2020 , έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα

 

https://apps.deddie.gr/OnePerCentReturnsRES/pages/index.html

 

προσωρινό Πίνακα με τους αριθμούς παροχής των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών ανά Κοινότητα και Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, οι οποίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στο μηχανογραφικό του σύστημα, πληρούν τα κριτήρια του Άρθρου 2 της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης και αφορούν στις περιπτώσεις Τοπικών Κοινοτήτων με σταθμούς ΑΠΕ που περιλαμβάνονται στο απόσπασμα του Πίνακα Επιμερισμού Ειδικού Τέλους ΑΠΕ 1% έτους 2020, το οποίο δημοσιεύθηκε με την Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/62242/1800

Όπως προβλέπεται στο Άρθρο 4 παρ. 8, στις περιπτώσεις ενεργών παροχών οι αριθμοί των οποίων δεν συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., οι δικαιούχοι οικιακοί καταναλωτές μπορούν να υποβάλλουν στους οικείους ΟΤΑ Α΄ βαθμού, εντός ενός (1) μηνός από την ημερομηνία ανάρτησης των πινάκων, αίτηση για έκδοση βεβαίωσης ότι είναι δικαιούχοι κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 2 της ΥΑ, η οποία θα πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί από τους οικείους ΟΤΑ Α’ βαθμού στον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

 

Προκειμένου να ανταποκριθούμε στην ως άνω υποχρέωσή μας, σας ενημερώνουμε ότι λειτουργεί η ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., μέσω της οποίας θα δεχόμαστε τις σχετικές βεβαιώσεις μέχρι και τις 17 Ιουλίου 2023. Μετά την ημερομηνία αυτή, υποβολές βεβαιώσεων δε θα γίνονται αποδεκτές.

Για τη διευκόλυνσή σας και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των βεβαιώσεων, σας αποστέλλουμε συνημμένο πρότυπο αρχείο βεβαίωσης υποβολής ενστάσεων, η οποία εξυπηρετεί την αυτοματοποιημένη ενημέρωση της βάσης δεδομένων Επιμερισμού του Ειδικού Τέλους που συντηρεί ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.

Ακολουθήστε μας