ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος νέος υπουργός Τουρισμού

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, θα διαδεχθεί την Έλενα Κουντουρά στο υπουργείο Τουρισμό. Όπως ανακοινώθηκε η ορκωμοσία του θα γίνει σήμερα, στις 19:00 το απόγευμα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Η επιλογή του σηματοδοτεί και το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα στον χώρο της κεντροαριστεράς. Υπενθυμίζεται ότι η Έλενα Κουντουρά, η οποία προερχόταν από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά συνέχισε να στηρίζει την κυβέρνηση μετά την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου με αποτέλεσμα να διαγραφεί από το κόμμα, υπέβαλε χθες την παραίτησή της από τη θέση της υπουργού προκειμένου να αφοσιωθεί, όπως τονίζει, «στο νέο μεγάλο αγώνα για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη, ως υποψήφια ευρωβουλευτής».

Στην επιστολή παραίτησης ευχαριστούσε θερμά τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό της.

«Στην κοινή μας πορεία από τον Ιανουάριο του 2015 η κυβέρνησή μας έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση, και ο τουρισμός είχε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου αυτού και στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη» αναφέρει, ενώ συνεχίζει με έναν σύντομο απολογισμό του έργου της στο υπουργείο Τουρισμού.

 

Το βιογραφικό του κ. Θεοχαρόπουλου:

 

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είναι 40 ετών, Γεωπόνος MSc, Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας και κατάγεται από την Βέροια. Έχει διδάξει, σε ακαδημαϊκό επίπεδο, ένα σημαντικό εύρος μαθημάτων στον Τομέα της Αγροτικής Πολιτικής, της Αειφόρου Ανάπτυξης, του Αγροτουρισμού και της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης. Έχει εργαστεί σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με αντικείμενο την πολιτική αγροτικής ανάπτυξης, την οικονομική περιβάλλοντος και την διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή. Στις επιστημονικές του δημοσιεύσεις περιλαμβάνονται περισσότερα από 50 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συνέδρια και διεθνή επιστημονικά βιβλία. Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013, όπου και παραιτήθηκε όταν η Δημοκρατική Αριστερά αποχώρησε από την κυβέρνηση διαφωνώντας με την κυβερνητική πολιτική. Σήμερα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, θέση στην οποία εκλέχθηκε τον Ιούνιο του 2015. Το Σεπτέμβριο του 2015 εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας και διετέλεσε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έως το Γενάρη του 2019. Στις 20 Ιανουαρίου 2019 ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, λόγω της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ οριστικοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2019 με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Από τις 6 Απριλίου 2019 συμμετέχει στην ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, στο πλαίσιο της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για συμπόρευση με το ΣΥΡΙΖΑ στη βάση προγραμματικής συμφωνίας που συνάφθηκε μεταξύ των δύο κομμάτων.

Διάβασε περισσότερα: http://bluebirds.gr/o-thanasis-theoxaropoylos-neos-ypoyrgos-toyrismoy.aspx
Copyright © Bluebirds.com

Ακολουθήστε μας