ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα

NASA: Ο κορονοϊός μείωσε την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Κίνα

Εικόνες δορυφόρου, που δημοσιεύθηκαν από τη NASA δείχνουν τη δραματική μείωση των επιπέδων ρύπανσης στην Κίνα, μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κορονοϊού.

Τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλαν οι αρχές της χώρας, λόγω των οποίων, πολλές βιομηχανικές μονάδες αναγκάστηκαν να παραμείνουν κλειστές, προκάλεσαν μειώσεις στην παραγωγή αλλά και στη μόλυνση.

Σύμφωνα με τον Independent, οι εικόνες δείχνουν τα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου, ενός τοξικού αερίου που εκπέμπεται από οχήματα, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και άλλες βιομηχανικές μονάδες, να έχουν μειωθεί σημαντικά μετά τη μαζική καραντίνα, που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού.

wuhan trop 2020056

Οι επιστήμονες κατέγραψαν και παρατήρησαν τα επίπεδα μόλυνσης τις πρώτες τρεις βδομάδες του Ιανουαρίου και ύστερα κατά το διάστημα 10-25 Φεβρουαρίου. "Η πρώτη μείωση παρατηρήθηκε στην Γουχάν και ύστερα εξαπλώθηκε και στην υπόλοιπη χώρα. Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται μια τόσο δραματική πτώση, σε μια τόσο μεγάλη έκταση", σχολίασε η Fei Liu, επιστήμονας της NASA.

Η μόλυνση που προκαλείται από τις εκπομπές διοξειδίου του αζώτου είναι από τις βασικότερες αιτίες της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας