ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα

Έρχεται πάλη αερίων μαζών πάνω από την Ελλάδα

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε σε πάλη που αναμένεται από την Κυριακή, ανάμεσα σε ξηρές ψυχρές μάζες από τη βόρεια Ευρώπη και βροχοπτώσεων από την Ισπανία.Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό από την Ισπανία, αναμένεται να απλώσει τα πλοκάμια του και στη χώρα μας από την Κυριακή και να φέρει μάλλον βροχές.

ΣΤη Μήλο οι θυελλώδεις βοριάδες θα διαρκέχουν δύο ημέρες και θα εξασθενήσουν την Πέμπτη.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου τόνισε μια πάλη που αναμένεται από την Κυριακή, ανάμεσα σε ξηρές ψυχρές μάζες από τη βόρεια Ευρώπη και βροχοπτώσεων από την Ισπανία, ενώ αναμένεται να δούμε τι τελικά θα συμβεί κι αν θα καταφέρουν οι βροχές να υπερισχύσουν της ψύχρας και να περάσουν στην ενδοχώρα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο, αναμένεται μετά το μεσημέρι της Τρίτης 24/11 να παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση τοπικά στα 7-8 μποφόρ, εντάσεις τις οποίες θα διατηρήσουν και την Τετάρτη 25/11.

 

Παράλληλα, την Τετάρτη 25/11 οι θερμοκρασίες αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση.Σήμερα το πρωί σρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν έπεσε η θερμοκρασία στα ημιορεινά τμήματα της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. 

Ακολουθήστε μας