ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Έκκληση για προληπτικό έλεγχο όσων επιστρέφουν ή επισκέπτονται τη Σίφνο


Έκκληση σε όλους όσους επισκέπτονται το νησί, είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι, είτε επισκέπτες κάνει ο Δήμος Σίφνου, για την αποφυγή της διασποράς και μετάδοσης του κορονοϊού στο νησί.

 

 

Συγκεκριμένα όπως τονίζει μέσω Δελτίο Τύπου, είναι ασφαλές από υγειονομικής πλευράς, οι επισκέπτες στο νησί, να κάνουν προληπτικά τεστ ανίχνευσης του covid-19 στο Περιφερειακό Ιατρείο, ενώ παράλληλα οι κάτοικοι μπορούν -όσοι επιθυμούν- να συμμετάσχουν δωρέαν στον έλεγχο που διενεργείται.

 

 

 

Aναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

 Αγαπητές φίλες, Αγαπητοί φίλοι,

O Δήμος Σίφνου, μαζί με τις ευχές του για Καλή Χρονιά, υγεία, δύναμη και προκοπή, απευθύνει έκκληση σε όλους όσοι επισκέπτονται το νησί μας, μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι είτε επισκέπτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς την τήρηση των μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το νησί μας, ύστερα από την πρόσφατη δοκιμασία που έζησε, είναι ασφαλές από υγειονομική πλευρά και αυτή η ασφάλεια δεν πρέπει για κανένα λόγο να διαταραχθεί.

  • Για το λόγο αυτό, προτρέπουμε όσους επιστρέφουν στο νησί να επισκεφτούν το Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου και να κάνουν ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ το τεστ ανίχνευσης του COVID-19. Ο Προϊστάμενος και το προσωπικό του Ιατρείου δεν είναι απλώς επαρκώς καταρτισμένοι! Είναι πρόθυμοι να συνδράμουν σε αυτή τη διαδικασία του προληπτικού ελέγχου, ούτως ώστε να διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η ατομική και η δημόσια υγεία (Για τον καλύτερο προγραμματισμό παρακαλείσθε να έχετε προηγουμένως επικοινωνήσει με το Ιατρείο στο τηλέφωνο 2284031315).
  • Επιπλέον, σας γνωρίζουμε ότι, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής που ακολουθείται για την παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών, μέσω της τυχαίας επιλογής 12.000 πολιτών καθημερινά, υπάρχει η δυνατότητα όσοι δημότες – κάτοικοι επιθυμούν να συμμετάσχουν ΔΩΡΕΑΝ στον έλεγχο που διενεργείται. Η διαδικασία είναι απλή και διαφανής. Ο κάθε πολίτης συμπληρώνει μια «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID_19» στην ιστοσελίδαgov.gr. Εφόσον επιλεγεί μέσω κλήρωσης, θα πραγματοποιηθεί έλεγχος με προϊόντα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2. Η συμμετοχή μας σε αυτό το εγχείρημα, θα βοηθήσει τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα και να σχεδιάσουν αποτελεσματικούς τρόπους περιορισμού της μετάδοσης.

 

Θα θέλαμε να επαναλάβουμε για ακόμα μια φορά ότι ο Δήμος Σίφνου προσβλέπει στη δική σας ευαισθησία και υπευθυνότητα, όπως και στην υπεύθυνη στάση όλων των δημοτών – κατοίκων, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας. Παράλληλα, υπενθυμίζει σε όλους ότι η τήρηση των γνωστών μέτρων (μάσκα, απολύμανση, κοινωνική απόσταση κ.λπ.) είναι όχι μόνον αναγκαία αλλά και υποχρεωτική.

 

 

Ο “εχθρός” είναι “εδώ”, πολυπρόσωπος, ύπουλος και επικίνδυνος πολλές φορές.

Είναι στο χέρι μας να τον κρατήσουμε μακριά μας.

Ας μην υποτιμούμε τον κίνδυνο!  

ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ!

Σίφνος, 4 Ιανουαρίου 2021 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας