ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Επιστολή διαμαρτυρίας από τον κ. Βαμβακάρη στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη

ΘΕΜΑ:
α) ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ.
β) ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ
γ) ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

 

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Εκφράζω, μαζί με χιλιάδες συμπατριώτες μου, την αγανάκτησή μας και την λύπη μας για την λήψη αναποτελεσματικών αποφάσεων τόσο της Κυβέρνησης, όσο και της επιτροπής των λοιμοξιολόγων, οι οποίες μας οδήγησαν στο δεύτερο κύμα κρουσμάτων. Δυστυχώς, εξακολουθείτε μέχρι σήμερα να κάνετε τα ίδια απαράδεκτα λάθη.

Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση είναι οι εξής:
α) Υποεκτιμήθηκε αυτό που γνωρίζαμε όλοι, ότι δηλαδή θα έρθει και δεύτερο κύμα κρουσμάτων.
β) Γνωρίζατε επίσης ότι στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν αρκετοί γιατροί γιατί το μεγάλο ¨αφεντικό¨ η κ. ΜΕΡΚΕΛ  μας έχει απαγορεύσει τις προσλήψεις. Επίσης, ο αριθμός των Μ.Ε.Θ.  είναι μικρός και γενικά γνωρίζατε ότι ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΊΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ. Όμως ΑΔΙΑΦΟΡΉΣΑΤΕ και ανοίξατε τα σύνορα το καλοκαίρι για να υποδεχθείτε  ένα μικρό αριθμό τουριστών. Έτσι μεταδόθηκε ξανά ο ιός στη χώρα μας.

 


Εφ’ όσον είχαμε  καταφέρει ως χώρα να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού στο ελάχιστο, δεν έπρεπε να ανοίξουν τα σύνορα για τους καλοκαιρινούς μήνες. Θα ήταν φρόνιμο να αρκεστούμε στο εσωτερικό μας τουρισμό.
Αν είχε γίνει έτσι, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν καθαρή, όλα τα καταστήματα θα ήταν ανοιχτά και σίγουρα δεν θα θρηνούσαμε τόσα θύματα. Την οποιαδήποτε οικονομική ζημιά που θα είχαν οι επιχειρήσεις το καλοκαίρι θα τις κάλυπταν τους χειμερινούς μήνες.
Είναι καλύτερα τώρα που οι επιχειρήσεις εστίασης είναι κλειστές, που καθημερινά πολλά καταστήματα βάζουν λουκέτο, και όσα ακόμα παραμένουν ανοιχτά υπολειτουργούν; Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι από λάθος αποφάσεις δικές σας!!! Είναι καλύτερα τώρα που κάθε μήνα η χώρα μας ζημιώνεται με 3 δίς ευρώ!!

 


γ) Επίσης, ένα λάθος της Κυβέρνησης είναι ότι δεν ελέγχτηκαν οι εργάτες γης από τις γειτονικές χώρες. Μετακινούνταν χωρίς να κάνουν τεστ, χωρίς κανέναν έλεγχο,  αυξάνοντας το ιικό φορτίο. Δυστυχώς, έως σήμερα συμπολίτες μας που κατάγονται από γειτονικές χώρες, πηγαινοέρχονται ανενόχλητοι. 
Επίσης, γιατί επιτρέψατε τα ταξίδια αναψυχής σε χώρες του εξωτερικού, ήταν τόσο μεγάλη ανάγκη να ταξιδεύουν εκτός Ελλάδας;
δ) Όταν άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια αναζωπύρωσης στην βόρεια Ελλάδα, αντί να πάρει η Κυβέρνηση ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΌΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, άφησε ανεξέλεγκτα όλες τις μετακινήσεις με αποτέλεσμα την διασπορά του κορονοϊού σε όλη την χώρα μας.
ε) Το μεγαλύτερο και το πιο εγκληματικό λάθος που εξακολουθούν  να κάνουν η Κυβέρνηση μαζί με τους λοιμοξιολόγους  μέχρι και σήμερα, είναι ότι εφαρμόζουν και επιβάλουν lock down σε περιοχές όπου δεν υπάρχει πρόβλημα με τον κορονοϊό, ειδικά στην νησιωτική χώρα.

 

 

Τι έχετε καταφέρει λοιπόν; Έχετε κλείσει τους νησιώτες στα σπίτια τους, τους επιβάλατε να φορούν μάσκα  ακόμα και όταν κυκλοφορούν μόνοι τους στους έρημους δρόμους,  τους απαγορέψατε να μπουν μόνοι τους στην βάρκα τους να ευχαριστηθούν λίγες ώρες στη θάλασσα ψαρεύοντας! Η νησιωτική Ελλάδα είναι πράσινη στον χάρτη που μας παρουσιάζετε κατά καιρούς, δεν υπάρχουν κρούσματα από τον κορονοϊο! Εσείς, αντίθετα, και πέρα από κάθε λογική, αφήνετε να ταξιδεύουν προς τα νησιά πολίτες από την Στερεά Ελλάδα χωρίς κανέναν έλεγχο.

Μήπως έχετε σκοπό να μολύνετε όλη την επικράτεια με τον ιό; Μήπως ο σκοπός σας είναι να εξαντλούνται οι έλληνες και να στερέψετε την οικονομία της χώρας;

Να χαίρεται λοιπόν η Κυβέρνηση τον ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΈΝΟ κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΟΥΣ, τους οποίους και συμβουλεύεται. Με τις δηλώσεις των στελεχών σας η Κυβέρνηση έχει αποδειχτεί ΑΝΑΞΙΌΠΙΣΤΗ.

 

 

Υπενθυμίζω ότι αρκετά στελέχη σας, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Υγείας ο κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, επανειλημμένως βεβαίωναν ψευδώς σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια ότι σε περίπτωση δεύτερου κύματος κορονοϊου, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ LOCK DOWN.
Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η Κυβέρνηση είναι ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ!
Να χαίρεστε την Κυβέρνηση σας και όλη την επιστημονική σας ομάδα. Έχετε εκτεθεί πανελλαδικά!!
Μία πρόταση λογική και εφαρμόσιμη θα ήταν να μην επιβάλετε τον εγκλεισμό  στα νησιά και στις επαρχίες όπου δεν υπάρχουν  κρούσματα του κορονοϊού, ούτε να υποχρεώνονται οι πολίτες να φορούν την μάσκα όταν βρίσκονται μόνοι τους στους δρόμους, υπό τον φόβο ή υπό την απειλή προστίμου.   Για προληπτικούς λόγους, να φορεθεί μόνο εντός των καταστημάτων και όπου ο κόσμος συνωστίζεται ! Επίσης, να καταργηθεί η Βεβαίωση Μετακινήσεως των πολιτών, είναι εντελώς απαράδεκτη για τις μικρές κοινωνίες.

 


Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να ΘΩΡΑΚΊΣΕΙ ΤΑ ΝΗΣΊΑ ΜΑΣ, ζητώντας από τον κάθε ταξιδιώτη που επιστρέφει στο νησί του ερχόμενος από την Αθήνα, να παραμείνει για μία εβδομάδα περιορισμένος στην οικία του,  να κάνει έπειτα ένα τεστ και εφ’ όσον βγει αρνητικό, να κυκλοφορήσει με ασφάλεια τόσο ό ίδιος όσο και οι συμπολίτες του. Το ίδιο να εφαρμόζεται και σε όσους έρχονται στα νησιά μας για εργασίες οικοδομών.
Αν είχε φροντίσει να εφαρμόσει το κράτος αυτούς τους απαραίτητους ελέγχους και αν είχε επιβάλει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ασφάλεια των νησιωτών, σήμερα δεν θα είχαν τα περισσότερα νησιά μας ούτε ένα κρούσμα. Οι  λάθος αποφάσεις της Κυβέρνησης, ήταν να βρεθούν σήμερα 2 κυκλαδονήσια στο κόκκινο.

 

 

Σας υπενθυμίζω κ. Πρωθυπουργέ, ότι από τον μήνα Μάρτιο θα ταξιδέψουν προς τα νησιά μας επιχειρηματίες και συνεργεία από την Αττική για να προετοιμαστούν  για την τουριστική σεζόν. Αν δεν πάρετε άμεσα μέτρα για την προστασία των νησιωτών, η εξάπλωση του ιού είναι βέβαιη.

 


Είναι στο χέρι σας, μίας και κρατάτε το τιμόνι της χώρας, να πράττετε το σωστό, ώστε να είναι όλη η Ελλάδα ασφαλής.

Τεράστια ευθύνη έχουν και οι  δήμοι των νησιών μας, οι οποίοι δεν εφάρμοσαν τα μέτρα που ανέφερα παραπάνω. Οι δήμαρχοι έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τους δημότες τους σε περίπτωση κρουσμάτων, ούτως ώστε να είναι προσεκτικοί οι πολίτες.

Μεγάλο σφάλμα επίσης της Κυβέρνησης είναι ότι στηρίζεται ΤΥΦΛΆ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΩΝ, χωρίς να υπολογίζει καμία άλλη γνώμη ή άποψη.
Σας υπενθυμίζω κ. Πρωθυπουργέ, στις  16/03/2020, εννιά έλληνες ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, με επιστολή τους, ζητούσαν  την κατάρτιση σχεδίου ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ SARS – COV 2 στην Ελλάδα, το οποίο πετάξατε στο κάδο των αχρήστων.

 

 

Θα ήταν σοβαρή παράληψή μου να μην σας υπενθυμίσω την δήλωση του Υπουργού  Ανάπτυξης κ. ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΆΔΗ,ο οποίος δήλωσε ότι Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΕΣΕ ΈΞΩ ΣΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!
Επίσης και ο Βουλευτής του κόμματός σας κ. ΝΙΚΉΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΆΝΗΣ είχε δηλώσει ότι ΘΑ ΈΠΡΕΠΕ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΜΈΤΡΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ ΠΡΙΝ ΑΝΟΊΞΟΥΝ ΤΑ ΣΎΝΟΡΑ!!
Όπως διαπιστώνετε και εσείς, οι συνεργάτες σας ΕΠΙΒΕΒΑΙΏΝΟΥΝ τα όσα αναφέρω.

Θα ήθελα επιπλέον να αναφερθώ στην απαράδεκτη και χωρίς λογική απαγόρευση της ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΉΣ ΑΛΙΕΊΑΣ ΜΕ ΣΚΆΦΟΣ που εισηγήθηκαν ο κ. ΧΑΡΔΑΛΙΆΣ ΚΑΙ Η ΟΜΆΔΑ ΤΩΝ ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΌΓΩΝ.
Είχα την τιμή επί 23 συνεχή χρόνια να είμαι ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΈΩΝ η οποία είχε περίπου 30.000 μέλη από όλη την Ελλάδα!

 

 

Όλο αυτό το διάστημα της απαγόρευσης  της αλιείας, δέχτηκα χιλιάδες τηλεφωνικές διαμαρτυρίες ψαράδων απ’ όλη την Ελλάδα. Σας καλώ να επισκεφτείτε την σελίδα του περιοδικού  Boat Fishing in Greece  στο Facebook και να διαβάσετε τα σχόλια των Ερασιτεχνών Αλιέων.
Φυσικά, βάζουμε ως προτεραιότητα την υγεία  και ύστερα την αλιεία!

 

 

Αρκετές φορές, μεγάλα ονόματα της δημοσιογραφίας όπως ο κ. ΠΑΠΑΔΆΚΉΣ ΚΑΙ Ο κ. ΑΥΤΙΆΣ, αναφέρθηκαν στις διαμαρτυρίες των Ερασιτεχνών Ψαράδων και έχουν συζητήσει το θέμα στα τηλεοπτικά κανάλια με αναρμόδιους Υπουργούς, λέγοντας και δίνοντας μόνο αόριστες υποσχέσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, Αρμόδια για αυτό το θέμα είναι η Υφυπουργός Γεωργίας κ.  ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ  και έμμεσα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ, οι οποίοι ποτέ δεν τοποθετήθηκαν επί του θέματος δημόσια!

 

 

Ενημερώνω την κυβέρνηση και τους λοιμοξιολόγους ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες Ερασιτεχνών Αλιέων. Στην πρώτη, ανήκουν ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΔΙΑΚΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΙΕΎΟΥΝ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν όσοι αλιεύουν από την ΞΗΡΆ.
Μεταξύ των δύο κατηγοριών υπάρχουν σημαντικές διαφορές, οι οποίες είναι οι ακόλουθες:
α) Ο αριθμός των σκαφών των ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ είναι περίπου 100.000 πανελλαδικά. Δεν επιτρέπεται η απόπλευση με το σκάφος αν δεν έχει άδεια πλόων ο ψαράς. Αντίθετα, όσοι ψαρεύουν από την ξηρά δεν έχουν ανάγκη καμία άδεια και ο κάθε ένας Έλληνας ή αλλοδαπός, μπορεί να πάρει ένα καλάμι και να πάει για ψάρεμα. Έτσι λοιπόν, είναι αδύνατον να γνωρίζει κάποιος πόσοι ψαρεύουν από την ξηρά!!

 


β) Εκτός από την αγορά του σκάφους και της μηχανής, ένας ψαράς υποχρεούται να δαπανήσει χρήματα για  σωστικά μέσα, όπως σχοινιά, άγκυρες, φωτοβολίδες, σωσίβια, κουπιά κ.α.  Επίσης, κάθε χρόνο τα σκάφη και οι μηχανές βγαίνουν για συντήρηση, χώρια τα έξοδα από την καύσιμη ύλη. Συνεπώς, ο κάθε Ερασιτέχνης Ψαράς που διαθέτει και σκάφος, δαπανεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό κάθε χρόνο, το οποίο κανείς δεν έλαβε υπ’ όψιν του.
Διαπιστωμένα λοιπόν, χιλιάδες Έλληνες  εργάζονται για τον εξοπλισμό των ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΨΑΡΆΔΩΝ! Αντιθέτως, τα μοναδικά έξοδα των ψαράδων που αλιεύουν από την ξηρά,  είναι η αγορά καλαμιού και δολώματος. Συνεπώς, είναι λάθος να επιβάλει η Κυβέρνηση  την απαγόρευση, καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας, ΤΗΣ ΑΛΙΕΊΑΣ ΑΠΌ ΣΚΆΦΟΣ ΕΝΤΌΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ.

 

 

Αναρωτιέμαι, κατά την διάρκεια της πανδημίας, όπου επιτρέπεται η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΉ ΑΛΙΕΊΑ, και μάλιστα με πλήρωμα εντός του αλιευτικού τους σκάφους, διαπιστώθηκε ποτέ έστω και ένα κρούσμα κορονοϊου; Ας  μας απαντήσουν  ο κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ και Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ!!

 

 

Η απόφαση του κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΜΟΞΙΟΛΟΓΩΝ να επιτρέψει την Ερασιτεχνική Αλιεία από ΞΗΡΆ ΚΑΙ ΌΧΙ ΑΠΟ ΣΚΑΦΟΣ (ευτυχώς ήταν μόνο για μία εβδομάδα) ήταν εγκληματική και εξήγησα τους λόγους παραπάνω.
Έχετε σκεφτεί τι θα μπορούσε να συμβεί στην Αττική και γενικά σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα, εάν ένας μεγάλος αριθμός πολιτών έπαιρνε ένα καλάμι και έβγαινε για ψάρεμα στην ακτή; Ο συνωστισμός θα ήταν τεράστιος.
Αντίθετα, με την βάρκα του ο κάθε ψαράς θα ήταν μόνος του και δεν θα ερχόταν σε επαφή με κανέναν μέσα στη θάλασσα!

 

 

Σε πρόσφατη συνέντευξη του κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ στον κ. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, όταν ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο γιατί απαγορεύεται  η Ερασιτεχνική Αλιεία, η απάντησή του και το επιχείρημά του ήταν ότι θα δημιουργηθεί μεγάλη κινητικότητα.
Ερωτώ  λοιπόν τον κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ, πιστεύει ότι περίπου 100.000 Ερασιτέχνες Ψαράδες που αλιεύουν με το σκάφος τους δεν είναι έτσι και αλλιώς καθημερινά στους δρόμους για δήθεν άσκηση; Επίσης, τι είναι προτιμότερο, να συνωστίζονται στους δρόμους με τους υπόλοιπους πολίτες ή να ψαρεύουν με την βάρκα τους; Μήπως θα ήταν πιο λογικό να μπουν μόνοι τους στην βάρκα τους να ψαρεύουν, να κάνουν την άσκηση τους με την κωπηλασία ή την βόλτα τους;
Τα πράγματα είναι πολύ απλά, δεν χρειάζεται να τα περιπλέκουμε!!! Όπου υπάρχει λογική, βρίσκονται και οι απαντήσεις!!!
Υπενθυμίζω στον κ. ΧΑΡΔΑΛΙΆ ότι αρκετοί λοιμοξιολόγοι από την επιτροπή ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΎΝ. Ένας εξ΄ αυτών είναι ο κ. ΕΞΑΔΆΚΤΥΛΟΣ ο οποίος, σε συνέντευξη είχε αναφέρει ότι το ΚΥΝΉΓΙ ΚΑΙ ΤΟ ΨΆΡΕΜΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΆΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΠΟΡΆ ΤΟΥ ΙΟΥ!!

 


Έχοντας την εμπειρία και μεγάλη αίσθηση ευθύνης, προτείνω στην κυβέρνηση να επιτρέψει την Ερασιτεχνική Αλιεία από σκάφος σε όλη την  επικράτεια, εξαιρώντας τις κόκκινες περιοχές.
Προσοχή απαιτείται  στην αλιεία από ξηρά όπου υπάρχει κίνδυνος συνωστισμού και για αυτό να επιτραπεί μόνο στις λεγόμενες ''πράσινες περιοχές''.

 

 

Θεωρώ κωμικοτραγικό το γεγονός ότι σε περίπτωση που κάποιος ψαράς παρανομήσει με την βάρκα του, η οποία δεν ξεπερνάει τα 4 μέτρα, θα του επιβληθεί ένα πρόστιμο  των 5.000 ευρώ, ίσης αξίας με το πρόστιμο εκείνο που θα πλήρωνε ο παραβάτης που διαθέτει ένα σκάφος πολυτελείας. Δεν γνώριζα ότι οι Ερασιτέχνες Ψαράδες είναι εφοπλιστές!!!
Αυτός που οργανώνει παράνομα ένα πάρτι βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, την ''γλυτώνει'' με ένα πρόστιμο  3.000 ευρώ, ενώ ο «εγκληματίας»  ο Ερασιτέχνης Ψαράς, ο οποίος είναι και μόνος του στην βάρκα του,  τιμωρείται με 5.000 ευρώ!!! Είστε σοβαροί;;

 

 

Για να είμαι δίκαιος και αντικειμενικός, θα ήθελα κλείνοντας, να σας ευχαριστήσω δημόσια κ. Πρωθυπουργέ, γιατί με την από 25/05/ 2020 επιστολή μου, στην οποία σας είχα ενημερώσει για όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας της Μήλου, με την παρέμβασή σας, έστω και για την θερινή περίοδο, το νησί μας καλύφτηκε από ιατρικό προσωπικό. Φυσικά, ακόμα και σήμερα αντιμετωπίζουμε  παρόμοια προβλήματα και  σας παρακαλώ θερμά να επιληφτείτε του θέματος.  Αφού επικοινώνησα με την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μήλου, ενημερώθηκα ότι έχουν προκηρυχτεί δύο θέσεις γιατρών.
Μέχρι να καλυφτούν οι θέσεις αυτές, παρακαλώ πολύ, να γίνουν αποσπάσεις γιατρών από νοσοκομεία.
Επίσης, υπάρχει μία οργανική θέση ιατρού στον Αδάμαντα Μήλου, στο λιμάνι. Η θέση αυτή επείγει να καλυφτεί. Σύμφωνα με την διευθύντρια του Κέντρου Υγείας, η Κυβέρνηση έχει κλείσει τα περιφερειακά ιατρεία λόγω της πανδημίας!

 


Το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί 5.000 κατοίκους. Εξυπηρετεί επίσης την Κίμωλο, την Σίφνο, και την Σέριφο, νησιά που υπάγονται στην ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΜΉΛΟΥ. Επείγει η επαναλειτουργία αυτού του ιατρείου στον  Αδάμαντα, ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι ασθενείς επιθυμούν να γράψουν τα φάρμακά τους και τις εξετάσεις τους.  Έτσι   αποφεύγονται επίπονες αναμονές για ένα ραντεβού που φτάνει σε πολλές περιπτώσεις και ένα μήνα. Πολλοί ηλικιωμένοι ταλαιπωρούνται γιατί δεν διαθέτουν  μεταφορικό μέσο και έτσι αναγκάζονται να πληρώνουν ακριβά ένα ταξί να τους πηγαινοφέρνει ως το Κέντρο Υγείας.

 

 

Μετά από αυτή την πολύπλευρη αλλά αναγκαία ενημέρωση, ζητώ  για μία ακόμη φορά την παρέμβασή σας, δίνοντας λύση σε όλα αυτά τα σοβαρά προβλήματα.

                                                                                               

Με τιμή,

Ευάγγελος Βαμβακάρης

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας