ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Η γιορτή της Κορφιάτισσας σήμερα και αύριο στην Πλάκα

 

Της Γέννησης της Παναγίας η γιορτή αύριο και για μας τους Μηλιούς, η γιορτή της Κορφιάτισσας. Γιορτάζει η Παναγια η Κορφιάτισσα της Πλάκας, ο Καθεδρικός του νησιού μας, μια εκκλησιά πασίγνωση για την αυλή της τα διάσημα "Μάρμαρα", αλλά και τους θησαυρούς της!

Ένας ναός του 1810, χτισμένος στους βράχους της Πλάκας.  Στο ναό πέραν της υπέροχης θέας υπάρχουν λείψανα αγίων, εκκλησιαστικά κειμήλια, ένα ξεχωριστό ξυλόγλυπτο-επιχρυσωμένο τέμπλο και τον επιχρυσωμένο επιτάφιο από τη Σμύρνη. Η αυλή του ναού έχει δημιουργηθεί από μαρμάρινες επιτύμβιες πλάκες της παλιάς πόλης. Επίσης εκεί  φυλάσσεται ολοχρονίς η εικόνα του Αη Γιάννη του Σιδεριανού και άλλες σπάνιες εικόνες και σκεύη.

Μετά από χρόνια θα γίνει εφέτος το γλέντι στην Πλάκα,μια εκδήλωση που λίγο πιο παλιά ήταν αλλιώς: Ο Χορός της Κορφιάτισσας, όπως θα θυμούνται οι λίγο μεγαλύτεροι. Ο Χορός της Κορφιάτισσας γινόταν ανήμερα το βράδυ και όχι την παραμονή και αποτελούσε μεγάλο  γεγονός για το νησί.
Χρόνια Πολλά σε όλους!

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος κ. Δωροθέος Β' ο οποίος θα προβεί και στην χειροτονία του Διακόνου Ευστρατίου Γιαντζιώρη.

305200458_129959859779595_3735503316271431875_n.jpg

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios