ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός

Η Εκθεση Φωτογραφίας για την Αφροδίτη, ευκαιρία πολιτισμικής εξωστρέφειας του Δήμου Μήλου

Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε στο ιστορικό κτίριο Θηλέων του 1875 τη φωτογραφική έκθεση δύο καλλιτεχνών, της Μάντης Λυκερίδου και του  Frabrice Vallon. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 200 ετών από την αρπαγή του αγάλματος της Αφροδίτης από τη Μήλο μας.

Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας και των μέτρων πρόληψης μετάδοσης του ιού, δεν καταφέραμε να διοργανώσουμε όσα προγραμματίζαμε ώστε να τιμήσουμε την Αφροδίτη μας όπως της αξίζει. Ευχόμαστε να τις υλοποιήσουμε όλοι μαζί την ερχόμενη χρονιά, πρώτα με υγεία! 

Βέβαια, η προσπάθεια των δύο καλλιτεχνών είναι εξαιρετική και ανταποκρίνεται άριστα στην επέτειο αυτή. Τους ευχαριστούμε για την εθελοντική καλλιτεχνική τους δράση και για την υποστήριξη του οράματος όλων των Μηλιών που επιθυμούν να επιστρέψει η Θεά στο σπίτι της, τη Μήλο.

Η φωτογραφική έκθεση επιλέχθηκε να είναι στη διάθεση του κοινού έως 31 Αυγούστου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, τόσο κατά την προετοιμασία της όσο και κατά τις στιγμές επίσκεψης των αιθουσών από τον κοινό.

Θα θέλαμε, για ακόμα μια φορά, να ευχαριστούμε τη χορηγό εταιρεία IMERYS Βιομηχανικά Ορυκτά ΑΕ για τη συμβολή της στην πραγματοποίηση της έκθεσης και ιδιαιτέρως τον κ. Ιωάννη Σανούδο, Διευθυντή Λειτουργιών,  που αγκαλιάζουν κάθε πολιτιστική προσπάθεια του Δήμου Μήλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την έκθεση επισκέφτηκε ο Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλαος Γιατρομανωλάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Μήλου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο Δημάρχου,  με θέμα τη στήριξη του Δήμου σε δράσεις και έργα ανάδειξης του Πολιτισμού και της Ιστορίας του νησιού μας. 

Ακολουθήστε μας