ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Προγράμματα – επιδοτήσεις

Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών

 

Συγκεκριμένα τον Απρίλιο εκτιμάται, σύμφωνα με τον υπουργό Κώστα Σκρέκα, ότι θα ξεκινήσει το πρόγραμμα για την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων οικιακών συσκευών.

Σε συνέντευξή του σήμερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σημείωσε πως η επιδότηση θα κυμαίνεται από το 30% έως το 50% για τα πιο χαμηλά εισοδήματα.

Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι πέραν των βασικών δικαιούχων θα υπάρχουν και επιλαχόντες, καθώς ανάλογα με το ενδιαφέρον το ποσό του προγράμματος μπορεί να αυξηθεί και να επεκταθεί σε περισσότερα των 200.000 νοικοκυριών.

Ποιους θα αφορά η επιδότηση

Ο κ. Σκρέκας ανέφερα χαρακτηριστικά ότι «Αφορά όλους. Άρα όλοι ανεξαρτήτως εισοδήματος θα μπορούν να αιτηθούν την αντικατάσταση της παλιάς συσκευής (ψυγεία και κλιματιστικά).

Θα υπάρχουν απλά κάποια εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια (π.χ. ΑμΕΑ, μονογονεϊκή ή πολύτεκνη οικογένεια), ώστε να υπάρχει μία ιεράρχηση, ώστε να υπάρχει μία ιεράρχηση, ώστε εφόσον υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον από τον αρχικό προϋπολογισμός να υπάρχουν οι πρώτοι δικαιούχοι και οι επιλαχόντες, ώστε όταν εμείς αυξήσουμε τον προϋπολογισμό να μπορέσουν και οι επιλαχόντες να τις αντικαταστήσουν ανεξαρτήτως εισοδήματος».

 

Πηγή: cyclades24.gr

Ακολουθήστε μας