ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός

Τουρισμός: Έρχονται ξενοδοχεία καραντίνας και γιατροί αναφοράς στα νησιά

 


Ξενοδοχεία καραντίνας για τον κορονοϊό και εντατική ιατρική παρακολούθηση εκτιμάται ότι περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την ασφαλή προσέλευση των τουριστών και την στήριξη των επιχειρήσεων του κλάδου.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση σχεδιάζει να υπάρχει σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα ένας γιατρός αναφοράς και να θεσμοθετηθεί ένα «ξενοδοχείο covid», ανά νόμο για πιθανά ήπια κρούσματα. Οι επαγγελματίες στα μικρότερα νησιά φοβούνται ότι δε θα υπάρχει μεγάλη προσέλευση, μιας και οι δομές υγείας παρουσιάζουν ελλείψεις.

 

 

Σύμφωνα με το σχέδιο, το κρούσμα θα εξετάζεται μέσα στα ξενοδοχεία, ώστε να μην επιβαρύνεται το νοσοκομείο ή το κέντρο υγείας της περιοχής. Ήδη σε ορισμένα νησιά, όπως η Μήλος, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, προετοιμάζονται ώστε να μπορούν να υποδεχθούν τους επισκέπτες.

 

 

Μετά τις συστάσεις της Κομισιόν για το άνοιγμα του τουρισμού, η κυβέρνηση αναζητά τρόπους, ώστε να στηρίξει τους επαγγελματίες. Οι ξενοδόχοι που θα ανοίξουν θα δικαιούνται επιδοτήσεις ασφάλισης για τους εργαζομένους.  

 

news247.gr

Ακολουθήστε μας