ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις

Η Μήλος τιμά τις ιερές Κατακόμβες

 

Στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής τελέσθηκε τρισαρχιερατικός εόρτιος Εσπερινός χοροστατούντος του Θεόφιλ. Επισκόπου Κεράμων κυρίου Βαρθολομαίου, συγχοροστατούντων, των Σεβ. Μητροπολιτών Μάνης κυρίου Χρυσοστόμου και Σύρου και Μήλου κυρίου Δωροθέου.

IMG_4470.JPG

IMG_4471.JPG

Μεταξύ των πιστών που προσήλθαν να προσευχηθούν ήταν ο διατελέσας Υπουργός και Βουλευτής Κυκλάδων κ Ιωάννης Βρούτσης, οι Βουλευτές των Κυκλάδων Αικατερίνη Μονογιού, Φίλιππος Φόρτωμας και Νικόλαος Συρμαλένιος, ο Δήμαρχος Μήλου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ν. Αιγαίου Υποστράτηγος Μιχαλόπουλος Γεώργιος, ο Αστυνόμος Α΄κ. Πέτρος Βασιλάκης, ο Διοικητής της 6ης περιφέρειας του Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων κ. Ιάκωβος Γκύζης, ο Διοικητής του Α.Τ. Μήλου, ο Λιμενάρχης Μήλου, ο Διευθυντής του γραφείου του Τάγματος Εθνοφυλακής, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, οι Πρόεδροι του φιλογενούς Ιδρύματος "Δημητρίου και Λιλίκας Μωραΐτη", του Συλλόγου των Απανταχού Μηλίων "Η Αγία Σοφία", του Συλλόγου οι Φίλοι των Κατακομβών της Μήλου, της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου, της Μ.Κ.Ο "Κίνημα", ο Διευθυντής της Ίμερις κ. Σανούδος, ιερείς της Μήλου και ιερείς από την Πάρο και τη Σίφνο.

IMG_4467.JPG

 

IMG_4475.JPG

IMG_4479.JPG

IMG_4474.jpg

IMG_4469.JPG

Ο Σεβ. Σύρου καλωσόρισε με λόγους εγκάρδιους τους Αρχιερείς, τους οποίους και ευχαρίστησε για την παρουσία τους, και τον θείο λόγο εκήρυξε ο Θεοφιλέστατος Κεράμων, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία των Κατακομβών, από της ανακάλυψεώς τους μέχρι σήμερα όπως και στη Θεολογία της εκκλησίας περι των νεκρικών αυτών τόπων, οι οποίοι υπήρξαν και χώροι λατρείας αλλά και τόποι, που αναπτύχθηκαν οι εκκλησιαστικές τέχνες, ιδιαιτέρως της ζωγραφικής και των συμβόλων.

IMG_4472.JPG

Προ του εσπερινού πραγματοποιήθηκε υποδοχή ιερών λειψάνων των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τα οποία διεκομίσθησαν εις προσκύνηση από την Ιερά Μονή Θεοτόκου Τουρλιανής Μυκόνου.

Την όλη επιμέλεια της Ιεράς Ακολουθίας και του ευπρεπισμού της είχε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Σώρρος, ο όποιος και έπραξε το καθήκον του άριστα.

IMG_4478.JPG

IMG_4473.JPG

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Αγίου Νικολάου πολιτιστική εκδήλωση με χορευτικό συγκρότημα από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, το οποίο και καταχειροκροτήθηκε, από μουσικό συγκρότημα παραδοσιακών τραγουδιών και από το νεανικό χορευτικό του πολιτιστικού Συλλόγου Μήλου, εκδήλωση η οποία αφιερώθηκε στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

IMG_4464.JPG

Με κέρασμα, το οποίο προσέφερε η φιλοπρόοδος Αδελφότης Τρυπητής και την καύση πυροτεχνημάτων έλαβε πέρας και η πολιτιστική εκδήλωση.

Ακολουθήστε μας