ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα

Τσίπρας: Θα ζητήσω την προκήρυξη εκλογών μετά τον δεύτερο γύρο

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την πρώτη ανακοίνωσή των εκλογικών αποτελεσμάτων όπου η ΝΔ επικρατεί του ΣΥΡΙΖΑ

Τις δηλώσεις του έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη πρώτη ανακοίνωσή των εκλογικών αποτελεσμάτων όπου η Νέα Δημοκρατία επικρατεί του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά της τάξης των 9 μονάδων.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από την Πλατεία Κουμουνδούρου ανέφερε:

«Τέσσερα χρόνια τώρα πορευτήκαμε σε πρωτοφανείς δυσκολίες. Κόντρα στο ρεύμα. Αλλά πάντοτε με όπλο την αξιοπρέπεια μας, την εντιμότητα μας και τη στήριξη του ελληνικού λαού», δήλωσε εισαγωγικά στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βγάλαμε τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων, καταφέραμε εν τέλει να ορθοποδήσουμε και μόλις ανασάναμε, θέσαμε στην κρίση του ελληνικού λαού ένα σχέδιο για την επόμενη μέρα της πατρίδας. Ένα σχέδιο ελάφρυνσης για τους πολλούς, σχέδιο ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ τόνισε πως μετά το τέλος του δεύτερου γύρου των εκλογών, θα ζητήσει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας. Δεν θα αγνοήσω αυτό το αποτέλεσμα. Ποτέ δεν πορεύτηκα με κόλπα και δεν επέλεξα το δρόμο της ιδιοτέλειας. Ούτε τώρα θα το κάνω. Μένω πιστός στις αρχές της Αριστεράς και της παράταξής μας. Η αφοσίωση στο λαό είναι ηθική υποχρέωση, είναι απαράβατος κανόνας.

Το σημερινό αποτέλεσμα δίνει στην αντιπολίτευση το δικαίωμα να αμφισβητήσει την πορεία εξόδου από την κρίση και να αμφισβητήσει συνολικά αυτό το ιστορικό εγχείρημα. Η τελική ετυμηγορία ανήκει πάντοτε στο λαό. Ανήκει σε εσάς. Δεν θα αποδράσω, ούτε να παραιτηθώ από τον αγώνα, τη μάχη για ισότητα και να υπερασπιστούμε τους κόπους του ελληνικού λαού. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη όπως έχουμε μάθει να κάνουμε πάντα.

Μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα ζητήσω την άμεση προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών.

Ζητάμε από τους Έλληνες την καθαρή εντολή με γνώμονα οι πολλοί να πορεύονται με το κεφάλι ψηλά.
Την απάντηση θα την δώσετε εσείς. Το μέλλον είναι στα δικά σας χέρια. Δεν πρόκειται να αποδράσω, ούτε να το βάλω στα πόδια, ούτε να παραιτηθώ από τον αγώνα για την ισότητα, την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.


πηγή: News.gr

Ακολουθήστε μας