ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα

Συνεχίζουν μέχρι 12 Ιανουαρίου τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ

Για την απεργία διαρκείας των εργαζομένων του ΟΤΕ μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΟΤΕ, Άρης Αλεξίου.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων έχουν ξεκινήσει από τις 21 Δεκεμβρίου και έχουν σκοπό να την συνεχίσουν μέχρι τις 12 Γενάρη.

Εξηγώντας τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτές τις κινητοποιήσεις ο κ. Αλεξίου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Έληξε η συλλογική μας σύμβαση στις 30-12. Εκτός αυτού ο ΟΤΕ είχε απειλήσει και το έκανα πράξη, να προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων. Κάθε χρόνο κάνει ένα πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, φέτος είχε στοχοποιήσει μια συγκεκριμένη ομάδα που ήταν στην φυσική φύλαξη των κτιρίων. Έξι εργαζόμενοι κράτησαν αντιστάσεις μέχρι τέλους και δεν αποδέχθηκαν την εθελούσια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όταν έληξε η ΣΣΕ να τους κοινοποιήσει την απόλυσή τους και μεταξύ αυτών κι ένας συνδικαλιστής.

Για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας αλλά και τους μισθούς που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι ο κ. Αλεξίου επισήμανε: «Κατά το παρελθόν για τους παλιούς εργαζομένους, είχαμε αποδεχθεί μείωση ωραρίου εργασίας από 8 σε 7 με την αντίστοιχη μείωση των αποδοχών. Ως αντάλλαγμα ζητήσαμε την εξασφάλιση των θέσεων εργασιών. Η σύμβαση αυτή έληξε στις 30-12.

Η εταιρεία δεν θέλει να υπογράψει ξανά διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Εμείς, μεταξύ των άλλων, ζητάμε αυξήσεις για τους νέους συναδέλφους καθώς στους εργαζόμενων των call centers ξεκινάει από τα 420 ευρώ το εξάωρο και 280 για το 4ωρο. Εργάζονται δε με ατομικές συμβάσεις και δεν καλύπτονται από την ΣΣΕ Επίσης υπάρχουν 2.500 νέοι τεχνικοί οι οποίοι πληρώνονται με 680 ευρώ. Το 80% των εργαζομένων αμείβεται με κάτω από 700 ευρώ.

Την ίδια ώρα η εταιρεία είναι κερδοφόρα, παρά ταύτα οι αμοιβές των εργαζομένων είναι πάρα πολύ χαμηλές. Επικαλούνται την οικονομία της χώρας και τον ανταγωνισμό κι έτσι επιβάλουν πολύ χαμηλούς μισθούς.»   

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι για τις 13 του μήνα έχει προγραμματιστεί ραντεβού στο υπουργείο Εργασίας παρουσία εκπροσώπων του ΟΤΕ και των εργαζομένων.

 
www.stokokkino.gr
 

Ακολουθήστε μας