ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα

Κορωνοϊός - 101 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Ένας θάνατος τις τελευταίες 24 ώρες

Στους 50 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από COVID-19 στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς ένας ασθενής εξέπνευσε τις τελευταίες 24 ώρες.

Συνολικά 90 είναι οι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ όλης της χώρας, αλλά έξι έχουν εξέλθει.

Αναφορικά με τα κρούσματα, εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες επιπλέον 81, αλλά σε αυτά οφείλουν να προστεθούν άλλα 20 θετικά δείγματα στο κρουαζιερόπλοιο που έχει αγκυροβολήσει στον Πειραιά.

Συνολικά τα κρούσματα στην χώρα, συμπεριλαμβανομένων αυτών του κρουαζιερόπλοιου, είναι 1.415.

Από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας, ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς υποστήριξε ότι «ευγνωμονεί την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που όλοι μαζί πειθαρχούν και δίνουν αγώνα για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

Προειδοποίησε ωστόσο την ελάχιστη μειοψηφία _«ότι δεν θα ανεχθούμε την ανεύθυνη στάση τους, δεν είναι ζήτημα μαγκιάς αλλά ευθύνης και πατριωτισμού». _

Ανακοίνωσε ακόμα ότι τίθεται σε καραντίνα από σήμερα, για 14 ημέρες, η κοινότητα Φούστανη της δημοτικής ενότητας Εξαπλατάνου στην Έδεσσα του Νομού Πέλλας.

Σε σχέση με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ανέφερε ότι ξεκίνησε από το Τσεσμέ της Τουρκίας στις 7 Μαρτίου. Σκοπός ήταν να πάει στην Ισπανία ως πλωτό ξενοδοχείο. Δεν έγινε δεκτό εκεί, αλλά ούτε μετά την επιστροφή του στην Τουρκία. Ήρθε για ανεφοδιασμό στην Ελλάδα, έμεινε ανοιχτά του Πειραιά και στις 29 Μαρτίου υπήρξαν συμπτώματα και αποδείχθηκε θετικό δείγμα σε Ελβετό υπήκοο, μέλος του πληρώματος. Εγινε διαχωρισμός του προσωπικού και χθες έγινε έλεγχος σε όλο το υπόλοιπο επιβατικό κοινό του πλοίου και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε βελτιωμένη η εικόνα στις τράπεζες. Ακόμα, ανακοίνωσε ότι θα απαγορευτούν οι πτήσεις ιδιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων στα νησιά.

 

Πηγή: gr.euronews.com/

More about:

Ακολουθήστε μας