ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα

Αυξάνεται από 300 σε 500 ευρώ το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση και για μη χρήση μάσκας

Αύξηση των προστίμων για άσκοπη μετακίνηση και μη χρήση μάσκας ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αφορά άσκοπες μετακινήσεις όπως χωρίς SMS στο 13033, μετακίνηση εκτός νομού, άσκοπη μετακίνηση κατά την διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και για μη χρήση μάσκας.

Με το άνοιγμα της αγοράς από Δευτέρα, η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της απέναντι σε φαινόμενα χαλάρωσης και παραβίασης των κανόνων από τους πολίτες. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι αυξάνεται από 300 σε 500 ευρώ το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση και για μη χρήση μάσκας. Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

«Το πρόστιμο για τους παραβάτες θα αυξηθεί από τα 300 ευρώ στα 500 ευρώ. Κάθε άνοιγμα της οικονομίας εγκυμονεί τον κίνδυνο για αύξηση των κρουσμάτων. Εφόσον οι ειδικοί κρίνουν ότι το ρίσκο αντέχεται, είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε από τη Δευτέρα» τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

 Συγκεκριμένα, για μετακίνηση για ψευδείς λόγους ή για μετακίνηση χωρίς SMS το πρόστιμο ανέρχεται στα 500 ευρώ. Επίσης για μετακίνηση εκτός νομού θα κόβεται το ίδιο πρόστιμο. Παράλληλα, αυστηροποιείται το πλαίσιο της απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00 το βράδυ, καθώς όποιος «πιάνεται» για άσκοπη μετακίνηση από σήμερα θα πληρώνει 500 ευρώ αντί για 300 που ίσχυε.

Τέλος, στο ίδιο ύψος και το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας και τη μη τήρηση αποστάσεων.

Ακολουθήστε μας