Η ΜΗΛΟΣ ΜΑΣ

Η Μήλος μας

Αγοραπωλησία – ρεκόρ στη Μήλο για μία μοναδική βίλα αξίας 6 εκατ. ευρώ

Σε μία χρονιά όπου οι γενικότερες συνθήκες στην οικονομία πανευρωπαϊκά «φρενάρουν» τους μεγαλοεπενδυτές ακινήτων, τα καλά, πολυτελή ακίνητασε κορυφαίους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, εξακολουθούν να προσελκύουν αγοραστές.

Εξ’ ού και η Greece Sotheby’s International Realty, το γνωστό γραφείο με εξειδίκευση στην προώθηση και πώληση πολυτελών κατοικιών στα ελληνικά νησιά, καθώς και σε επιλεγμένες τοποθεσίες της ηπειρωτικής χώρας, ολοκλήρωσε πρόσφατα μία αγοραπωλησία -ρεκόρ για τα δεδομένα της Μήλου για μία βίλα μοναδικής αρχιτεκτονικής, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον από τη λεγόμενη αγοραστική Κατηγορία των Ατόμων Υπερ-Υψηλής Καθαρής Θέσης (Ultra High Net Worth Individuals – UHNWI) στο εγχώριο real estate. Πρόκειται για υπόσκαφη, βιοκλιματική κατοικία, στη νότια πλευρά του νησιού, σε απόσταση περίπου 14 χιλιομέτρων από τον Αδάμαντα και 5 χιλιομέτρων από την κοντινότερη παραλία του Προβατά.

 

Το ακίνητο με μία συνολική επιφάνεια 1.100 τετραγωνικών μέτρων είναι κατασκευής του 2018, σε έκταση 16 στρεμμάτων και είχε βγεί στην αγορά με μία τιμή στα πέριξ των 6 εκατ. ευρώ, προσφέροντας μοναδική θέα στο Αιγαίο και απόλυτη ιδιωτικότητα που είναι και ένα από τα ζητούμενα για τη συγκεκριμένη κατηγορία αγοραστών. Η κατοικία έχει κυρίαρχα στοιχεία τα φυσικά υλικά και διαθέτει μία αρχιτεκτονική προσέγγιση που δίνει την αίσθηση ότι αποτελεί μέρος του τοπίου και της ιδιαίτερης ταυτότητας της Μήλου.

 
 
 

 

Η αγοραπωλησία- ρεκόρ για το νησί έρχεται σε μία συγκυρία όπου ήδη, από τους τελευταίους μήνες της περυσινής χρονιάς, είχε καταγραφή «φρένο» και διστακτικότητα από πλευράς των διεθνών αγοραστών ακινήτων υψηλότερων εισοδημάτων.

 
 

Στην τελευταία της έκθεση για την πορεία της αγοράς των πολυτελών κατοικιών στη χώρα μας το 2022, η Greece Sotheby’s International Realty ανέφερε χαρακτηριστικά ότι από τη μία πλευρά καταγράφεται «ισχυρή ζήτηση, «σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ενδιαφέροντος μάλιστα για τα ακίνητα πολυτελείας στην Ελλάδα, ωστόσο από την άλλη πλευρά παρατηρείται σημαντική κάμψη της αποφασιστικότητας των ενδιαφερόμενων αγοραστών να κλείσουν τις τελικές συμφωνίες αγοράς ακινήτων». Κι αυτό παρά το γεγονός ότι μέσα στο 2022 το μέσο συμβόλαιο ανά συναλλαγή στην Ελλάδα από τη συγκεκριμένη κατηγορία αγοραστών αγγίζει τα 2,9 εκατ. ευρώ από τα 2,85 εκατ. ευρώ και 2,46 εκατ. ευρώ στις αντίστοιχες περιόδους του 2021 και 2020.

 

Χαρακτηριστικό της μεγαλύτερης διστακτικότητας από πλευράς των υποψήφιων αγοραστών είναι ότι το 2021 κατέληγε σε συμβόλαια ποσοστό 15% των υποδείξεων, από την στιγμή δηλαδή που κάποιος ενδιαφερόμενος αποφάσιζε να δεί από κοντά μία κατοικία, έχοντας αυξηθεί από το 13% του 2020, ενώ το 2022 το αντίστοιχο ποσοστό έπεσε κάτω του 8%, κάτω δηλαδή από 1 στις 10 υποδείξεις.

Από την άλλη πλευρά, οι δημοφιλείς νησιωτικοί προορισμοί στο Αιγαίο παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τα μεγάλα «πορτοφόλια» είτε από την Ελλάδα είτε και από το εξωτερικό, που θέλουν να προβούν τώρα σε κάποια αγορά, ξεκινώντας από τις «πρωταθλήτριες» στις Κυκλάδες, Μύκονο και Σαντορίνη αλλά και πλέον και σε άλλα νησιά όπως η Πάρος, η Αντίπαρος και πλέον και η Μήλος.

 

newmoney.gr

Ακολουθήστε μας