ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Βρέθηκε κοντά στην Κρήτη η αγνοούμενη από την Φολέγανδρο!

Απίστευτη περιπέτεια για την 45χρονη από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία αγνοείτο από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής από την Αγκάλη Φολέγανδρου, όπου είχε μεταβεί με λέμβο.

Η γυναίκα εντοπίστηκε 55 ναυτικά μίλια βόρεια του Ηρακλείου, μέσα σε βοηθητικό σκάφος, από το πλήρωμα του ΠΛΣ 119, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

 
Πληροφορίες του ekriti αναφέρουν ότι η γυναίκα εντοπίστηκε από τους λιμενικούς εξαντλημένη αλλά σώα, και μεταφέρεται αυτή την ώρα στο λιμάνι, προκειμένου να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Υπενθυμίζουμε ότι για τον εντοπισμό της, είχαν κινητοποιηθεί και οι λιμενικές αρχές στα βόρεια παράλια της Κρήτη.

 
Πηγή: ekriti
 
......................................
 
 
Το μεσημέρι της Παρασκευής, 1/11/2019, η γυναίκα κατέβηκε από το ιστιοφόρο του ζευγαριού και επιβιβάστηκε μόνη της σε μικρό σκαφάκι για να πάει να ψωνίσει στη Φολέγανδρο.

Το απόγευμα τηλεφώνησε στον σύζυγό της και του είπε ότι μπαίνει ξανά στο μικρό σκάφος, για να επιστρέψει στο ιστιοφόρο.

 

Από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη της χάθηκαν. Μετά από λίγες ώρες, ο Βρετανός ανησύχησε και ειδοποίησε το Λιμενικό που ξεκίνησε έρευνες.

Αυτές μέχρι στιγμής δεν έχουν αποφέρει καρπούς. Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι λιμενικές Αρχές Ίου, Φολέγανδρου, Μήλου, Νάξου και Θήρας.

Για τον εντοπισμό τής 45χρονης πραγματοποιούνται έρευνες από περιπολικά σκάφη του λιμενικού καθώς και από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού,αλλά και από αρκετά ιδιωτικά σκάφη.

 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής οι Λιμενικές Αρχές Ίου, Φολέγανδρου, Μήλου , Νάξου και Θήρας για περιστατικό 45χρονης αγνοούμενης αλλοδαπής στην περιοχή πλησίον κόλπου Αγκάλης ν. Φολεγάνδρου.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω  μετέβη με λέμβο μεσημβρινές ώρες της 01/11/2019 στην ακτή κόλπου Αγκάλης ν. Φολέγανδρου και έκτοτε αγνοείται.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της, με τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τρία (03) ιδιωτικά σκάφη καθώς και ελικόπτερο Π.Ν. ενώ στις έρευνες από ξηράς συμμετέχουν στελέχη της οικείας Λιμενικής και Αστυνομικής Αρχής.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

 

cyclades24

Ακολουθήστε μας