ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Κυκλάδες: Αυξημένη η κίνηση το Σαββατοκύριακο σε σχέση με τα προηγούμενα

Αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας από χθες, καθώς οι ταξιδιώτες της ηπειρωτικής χώρας ξεκινούν τις εξορμήσεις τους προς τα νησιά.

Βρισκόμαστε στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου και αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι επέλεξαν κοντινούς προορισμούς για το διήμερο, ενώ αυτοί που βγήκαν σε άδεια, έβαλαν προορισμό είτε τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, είτε ταξίδεψαν σε άλλα ελληνικά νησιά. Η κίνηση στις Κυκλάδες, δεν είναι δυνατόν να καταγράψει τους δείκτες των περασμένων ετών, ωστόσο, είναι αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα και θα συνεχίσει να αυξάνεται το επόμενο διάστημα. 

Με μάσκες, αποστάσεις και γενικότερα με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας του κορονωϊού, από χθες το απόγευμα ή από σήμερα νωρίς  το πρωί, πολλοί βρέθηκαν στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας προκειμένου να αναχωρήσουν για τις διακοπές τους.

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξήθηκε στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Επίσης, αυξήθηκε σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ έχει διατηρηθεί το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

Οι έλεγχοι

Από το προηγούμενο διάστημα εντατικούς ελέγχους στα πλοία της ακτοπλοΐας για την τήρηση των μέτρων προστασίας, από επιβάτες και πληρώματα, πραγματοποιεί σε όλα τα λιμάνια της χώρας το Λιμενικό Σώμα.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όλοι οι επιβάτες, αφού θερμομετρηθούν, θα συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων. Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, μπροστά και πίσω.

πηγή: www.cyclades24.gr/

Ακολουθήστε μας