ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Kαθυστέρηση στους εμβολιασμούς κατά του covid 19 – Άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν στις Κυκλάδες

Καθυστερήσεις παρατηρούνται στις αφίξεις των εμβολίων κατά του covid 19 στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το έγκυρο iatropedia.gr, υγειονομικοί από όλη την επικράτεια καταγγέλλουν ότι υπάρχει αιφνιδιαστική ακύρωση εμβολιασμών κατά του κορονοϊού επ’ αόριστον σε πολλά νοσοκομεία της χώρας, στα οποία εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα οι υγειονομικοί από τις 28/12.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι στα νοσοκομεία Βόλου, Χαλκίδας, Λαμίας, Τρίπολης, Μεσολογγίου, Πύργου, Κυπαρισσίας, Καραμανδάνειο, ΕΙΕΑ, Σερρών, Ξάνθης, Γρεβενών κ.ά, υπήρξε αιφνιδιαστική «άνωθεν ενημέρωση», όπως λένε, ότι ακυρώνονται επ’ αόριστον οι εμβολιασμοί COVID του υγειονομικού προσωπικού, που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα 4/1.

Είναι χαρακτηριστικό δε, όπως λένε, ότι η απόφαση αφορά μέχρι στιγμής 5 διαφορετικές Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ)  και συγκεκριμένα την 1η, 3η, 4η, 5η, 6η, από τις 7 συνολικά ΥΠΕ όλης της χώρας.

Το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του στις 31/12, ωστόσο, αναφέρεται μόνο στην περίπτωση ενός νοσοκομείου, του νοσοκομείου στον Βόλο, στο οποίο διαψεύδεται ότι υπάρχει αναβολή εμβολιασμών.Να σημειωθεί ότι η χώρα μας έχει παραλάβει μέχρι στιγμής περίπου 100.000 δόσεις εμβολίων και έχει πραγματοποιήσει σχεδόν 2.000 εμβολιασμούς κυρίως υγειονομικών, γεγονός το οποίοι δεν δικαιολογεί ελλείψεις. Ωστόσο, η πανευρωπαϊκή τακτική “εξοικονόμησης δόσεων” έχει προκαλέσει εύλογη ανησυχία στους υγειονομικούς της χώρας, μήπως τελικά δεν λάβουν όλοι τις δόσεις εμβολίου που απαιτεί η κάλυψή τους. Πολύ περισσότερο που εκτός από τους γιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων, ακολουθούν και οι γιατροί και νοσηλευτές του ιδιωτικού τομέα και των ιδιωτικών κλινικών.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση αναφορικά με το ακριβές χρονικό διάστημα που θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στα νησιά των Κυκλάδων. Εκτιμάται ότι την επόμενη εβδομάδα μπορεί να υπάρξουν νεότερα, καθώς ακόμη αναμένονται οι οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα στηθούν εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα νησιά, ακόμη και στα μικρότερα, ενώ πρώτοι θα εμβολιασθούν όσοι εργάζονται στις μονάδες υγείας. 

 

 

cyclades24.gr

 

Ακολουθήστε μας