ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Φολέγανδρος: Αντιπαράθεση για ένα πανό

Ενημερωθήκαμε χθες αργά το απόγευμα  από γονείς παιδιών του Γυμνασίου Τ.Λ Χώρας , ότι έπειτα  από ένα πανό που είχαν αναρτήσει  τα παιδιά του σχολείου  , στο σχολικό κτήριο , με την φράση : ‘’Πάρε όταν φτάσεις ‘’ , θέλοντας και αυτά να συμμετάσχουν ειρηνικά στο εθνικό  πένθος της πατρίδας μας ,  και στους γονείς της  τραγωδίας στα Τέμπη.

Με πολύ έκπληξη  πληροφορηθήκαμε ότι η Δημοτική  αρχή  Φολεγάνδρου ενοχλήθηκε  με αυτό το γεγονός  , και παρενέβη στο  σχολείο,  καθ’ υπέρβαση της  αρχή δεοντολογίας,  αλλά και των κανονισμό  εσωτερικής λειτουργίας των σχολείων Άρθρο 13423/ΓΔ4 του συντάγματος.

Πιο συγκεκριμένα  ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου , έστειλε μέσω των Social media , μήνυμα στον πρόεδρο του 15 μέλους,  και του είπε χαρακτηριστικά: ‘’Να κατεβάσουν το πανό  και μην το παρατραβήξουν’’ Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από τα παιδιά και προκάλεσε την αντίδραση ,  το γεγονός αυτό προκαλεί την νοημοσύνη  του κάθε λογικά σκεπτόμενου Άνθρωπου, κάι προκαλεί ερωτήματα.

1.Τι δουλειά έχει ο δήμος στην  εσωτερική λειτουργία του σχολείου ;

2. Το σχολείο  διαθέτει Διεύθυνση.

3. Είναι ποτέ δυνατόν ο πρόεδρος ενός Δημοτικού  συμβουλίου να εισβάλλει με τέτοιο τρόπο,  σε ένα σχολικό  ίδρυμά με ανήλικα παιδιά;

4 . Τι ακριβώς  ενόχλησε  το συγκεκριμένο πανό,  και τι παρατράβηξαν τα παιδιά μας ;

5 . Η συγκεκριμένη  ενέργεια  έγινε σε όλοι  την Ελλάδα,  θέλοντας να δείξουν  τα παιδιά την στήριξη τους σε αυτούς τους νέους που έφυγαν άδικα.

Η συγκεκριμένη ενέργεια εκ μέρους  του Δήμου  ,δείχνει για άλλη μία φορά το αληθινό  πρόσωπο της δημοτικής αρχής  Φολεγάνδρου,  μία καθαρή εισβολή  στην δημοκρατία μας , την ελευθερία  του λόγου  και της έκφρασης  , η θέση της δημοτικής  αρχής  είναι δίπλα στον πολίτη  , και με τον Δήμαρχο  πρώτο σε κάθε ανάλογη περίπτωση, όπως  είδαμε όλους τους Δημάρχους της χώρας παρόν όλες αυτές της ημέρες  , στο πένθος μας .

Ο Δημοτική αρχή Φολεγάνδρου,  οφείλει πρώτα να φτιάξει  έναν χώρο άθλησης για  τα παιδιά, οφείλει πρώτα να συντηρεί τα σχολεία , οφείλει πρώτα να είναι παρόν στην Φολέγανδρο  , οφείλει να παράγει έργο , οφείλει  πρώτα να φωτίσει σωστά το υποτυπώδης γήπεδο του μπάσκετ, οφείλει να κάνει δημοτικά  συμβούλια και να συζητάει  ανοιχτά τα θέματα,  και μετά να έχει λόγο στην κοινωνία μας , λόγο όχι το ρόλο του εισαγγελέα, η  του αστυνόμου , υπάρχει  η διάκριση τον εξουσιών στην χώρα μας , αν δεν το γνωρίζουν.

Οφείλει εδώ και τώρα η Δήμαρχος  Φολεγάνδρου, να  δώσει μια εξήγηση στον λαό  τής Φολεγάνδρου, αλλά πρωτίστως στους γονείς  των παιδιών, η μήπως η Φολέγανδρο διέπεται από διαφορετικό πολίτευμα, και η τοπική  αυτοδιοίκηση ασκεί την απόλυτη  εξουσία  ;

Με εκτίμηση 

Η Δημοτική  Παράταξη

Νέα Φολέγανδρος

Ακολουθήστε μας