ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΝΗΣΙΑ

Κυκλάδες – Νησιά

Φολέγανδρος: Επαφές του Χρ. Λύδη στην Κρήτη για δρομολόγηση ταχύπλοου

Εν όψη της επικείμενης τουριστικής σεζόν    συναντήθηκα στο Ηράκλειο της Κρήτης με τον αντιπρόεδρο της νεοσύστατης ακτοπλοϊκής εταιρίας «Panellenic Lines» κ. Δημήτρη  Χαριτίδη .

 

Η εταιρεία «Panellenic Lines» , ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι, αγοράζοντας και δρομολογώντας  το πρώτο της πλοίο, το ταχύπλοο SANTA IRINI, με αναχωρήσεις από το Ηράκλειο της Κρήτης, για την Σαντορίνη .

 

Φέτος το πλοίο  θα είναι δρομολογημένο στην ίδια γραμμή, με 6 αναχώρησης την εβδομάδα μεταξύ  Ηρακλείου και Σαντορίνης , συζήτησα και ανέλυσα  με τον κ. Χαριτίδη , τόσο της διαχρονικές σχέσεις Κρήτης Φολεγάνδρου, όσο και την προοπτική ανάπτυξης  του δρομολογίου αυτού, συνδέοντας το Ηράκλειο της Κρήτης , με την Σαντορίνη και την Φολέγανδρο .

 

Το αίτημά μας αυτό, έγινε με πολύ χαρά πλήρως αποδεκτό, μολονότι όμως  ότι η εταιρεία έχει ήδη καταθέσει τα δρομολόγια της για την τουριστική  σεζόν  του 2023 , δυστυχώς η οποία αλλαγή είναι αδύνατη από το νομικό πλαίσιο που διέπει την ακτοπλοΐα και τα ταχύπλοα.

Η εταιρεία  δεσμεύτηκε και ήδη καταθέτει αίτημα δρομολόγησης του πλοίου της , για την σεζόν  του 2024 , έτσι το νησί μας, θα έχει την χαρά και την τύχη, να συνδέεται ακτοπλοϊκός με το Ηράκλειο  της Κρήτης , η διάρκεια  του δρομολόγιου θα είναι 3.5 ώρες, με δρομολόγηση από τον Ιούνιο μέχρι και Σεπτέμβριο . Ένα δρομολόγιο που είμαστε  σίγουροι  ότι θα σημειώσει μεγάλη επιτυχία .

 

Το πλοίο SANTA  IRINI είναι ένα ταχύπλοο μήκους  100 μέτρων με δυνατότητα μεταφοράς επιβατών και οχημάτων,  που μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 33 ναυτικών μιλίων .

Ένα όνειρο ετών για πολλούς, τώρα γίνεται πραγματικότητα, το νησί μας αποκτάει απευθείας  σύνδεση με την πρωτεύουσα της Κρήτης , το Ηράκλειο.!

 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θέρμα την εταιρεία Panellenic Lines , και τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Χαριτίδη που αποδέχτηκε την πρόταση μας.

 

Με Εκτίμηση

Ο επικεφαλής της παράταξης

Λύδης Ε.  Χρήστος

Ακολουθήστε μας