LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Live ενημέρωση

Τι εισηγήθηκαν πριν λίγο οι λοιμωξιολόγοι

Την παράταση του πανελλαδικού lockdown, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, οι λοιμωξιολόγοι τάχθηκαν υπέρ της άποψης «να πάνε όλα πίσω», ουσιαστικά, κατά μία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα θα παραταθούν:

 
 
  1. Το lockdown και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας πλην συγκεκριμένων, περιορισμένων εξαιρέσεων. Υπενθυμίζεται πως προσφάτως η καραντίνα είχε «επεκατεθεί» μέχρι τις 7 του μηνός.
  2. Το «πάγωμα» των λειτουργιών της αγοράς που είχαν ανοίξει στις γιορτές (αγορές μέσω click away, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια κλπ.).

Και ενώ τα δημοτικά θα ανοίξουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η απόφαση για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τα οποία προς το παρόν συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση, παραπέμπεται για την επόμενη εβδομάδα. Συνολικά τα παραπάνω θα εξεταστούν εν συνόλω σε νέα σύσκεψη των ειδικών, τη νέα εβδομάδα, οπότε και θα ληφθούν υπόψιν τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Οι προτάσεις αυτές φαίνονται σε συμφωνία, πάντως, με τις πολλαπλές δημόσιες παρεμβάσεις των ειδικών τις τελευταίες μέρες, καθώς οι επιστήμονες εμφανίζονται ανήσυχοι για το ενδεχόμενο νέας έξαρσης του κορονοϊού, συνεπεία της αυξημένης κινητικότητας τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. 

 

Η εισήγηση έχει ήδη φτάσει στην κυβέρνηση, ενώ ο κ. Χαρδαλιάς αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τα περιοριστικά μέτρα που παρατείνονται, καθώς και λεπτομέρειες για την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα, σε λίγη ώρα, στις 18:00, κατά την τακτική ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας.

 

 

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε μας