ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Κωπηλάτης από την Ιθάκη ταξίδεψε 500 μίλια με καγιάκ περνώντας και από τη Μήλο

Απόσταση μεγαλύτερη των 500 ναυτικών μιλίων πραγματοποίησε με ένα καγιάκ ο Γιώργος Λίλας, ένας 35χρονος από την Ιθάκη, με στόχο να ενισχύσει το νοσοκομείο του Αργοστολίου.    Το ταξίδι του 35χρονου ξεκίνησε από τη Σάμο, στις 7 Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο με την άφιξη του στην Κεφαλονιά. Ο 35χρονος ενημέρωνε συνεχώς μέσο της σελίδας του στο Facebook για την πορεία του στις ελληνικές θάλασσες.   Advertisement: 0:05     Αποπλέοντας από τη Σάμο ο Γιώργος Λίλας έβαλε πλώρη για τους Φούρνους και από εκεί προσέγγισε την Πάτμο.

Επόμενη στάση ήταν η Κίναρος, στα δυτικά της Λέρου, όπου και συναντήθηκε με τη μοναδική κάτοικο του νησιού και στη συνέχεια πέρασε στην Αμοργό.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «ένα δύσκολο πέρασμα με κύματα, αέρα και μεγάλα πλοία».  

Επόμενοι προορισμοί ήταν οι Σχοινούσα, η Ιός, η Φολέγανδρος, η Μήλος και η Σίφνος.

Στη συνέχεια, «έπιασε» Κύθνος ενώ η τελευταία του στάση στις Κυκλάδες ήταν η Τζια την ποία προσέγγισε κατά τη 13η μέρα του ταξιδιού του.          Στις ακτές της Αττικής πλέον ο Γιώργος Λίλας προσέγγισε την Παλαιά Φώκαια και το Μικρολίμανο.

Μετά από μία δύσκολη μέρα με αέρα στη Σαλαμίνα ο 35χρονος πραγματοποίησε τον διάπλου της διώρυγας της Κορίνθου. «Ευχαριστώ τους εργαζόμενους στο κανάλι και ειδικά τον γενικό διευθυντή που μου έδωσε άδεια διάπλου», έγραψε σε ανάρτησή του.

 

Πηγή: www.lifo.gr

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios