ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Ψυχολογία και σινεμά: "Λεωφορείον ο Πόθος" το Σάββατο

H Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Δυτικών Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ στη Μήλο, υποδέχεται τη νέα χρονιά με την προβολή μιας ταινίας-σταθμού, στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, “Λεωφορείο ο Πόθος”, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Τένεσι Ουίλιαμς, που μετέφερε στη μεγάλη οθόνη ο Ελία Καζάν. Με τις οσκαρικές ερμηνείες της Βίβιαν Λη και του Μάρλον Μπράντο, πρόκειται για μια ταινία που βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα και παρουσιάζει αριστουργηματικά τον τρόπο που υφαίνονται οι ανθρώπινες σχέσεις, και τις δίνες στις οποίες περιπλέκονται.

Μια ταινία, που μεταξύ άλλων πραγματεύεται διαχρονικές και οικουμενικές διαστάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης όπως η σαγήνη, η απώλεια, η αντιζηλία, η κακοποίηση, η ευθραυστότητα του ορίου μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, και η ψυχική ασθένεια.

Μετά το πέρας της προβολής, θα ακολουθήσει, όπως πάντα, ανοιχτή συζήτηση μεταξύ του κοινού και των ψυχολόγων της Κινητής Μονάδας της ΕΠΑΨΥ. 

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2018, ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αδάμαντα με ελεύθερη είσοδο (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Η δράση αυτή λαμβάνει χώρα με την υποστήριξη της Πειραματικής Σκηνής Μήλου και είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Μήλου. 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios