ΜΗΛΟΣ

Μήλος

Μ. Μικέλης: Κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε 5.000 ψυχές

 

 

 

Στο έργο που κάνει ο Δήμος Μήλου για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την θωράκιση του νησιού μας, αναφέρεται ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Μικέλης, σε συνέντευξή του στο Miloslife.gr. Ο κ. Μικέλης, απαντώντας στις ερωτήσεις μας, καταγράφει με έμφαση το θετικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και των συναρμόδιων Υπηρεσιών, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες, ενώ μας ανέφερε ότι ο Δήμος Μήλου, αθόρυβα και συστηματικά προετοιμάζει το νησί για το επόμενο διάστημα, προγραμματίζοντας μεταξύ άλλων και την εγκατάσταση προκατασκευασμένων οικίσκων στο λιμάνι και το Αεροδρόμιο.

Η συνέντευξη του Δημάρχου Μήλου έχει ως εξής:

 

 

Μέχρι στιγμής βλέπουμε ότι στη Μήλο όπως και σε άλλα νησιά της περιοχής μας, δεν έχουμε κρούσματα κορονοϊού. Είστε αισιόδοξος για τη συνέχεια;

 

Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε την ζωή 5000 ψυχών που ζουν στο νησί. Τηρούμε αυστηρά όλα τα προβλεπόμενά μέτρα και πολλά άλλα που μπορούμε και πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν στην προστασία μας.

 

Είναι επαρκώς θωρακισμένο το νησί, όσον αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη;
Γίνεται τελευταία αρκετή συζήτηση για τα τεστ. Υπάρχουν τεστ; Πού διατίθενται και πώς μπορεί να υπάρξει πρόσβαση σε αυτά εφόσον απαιτηθεί;

 

 

Υπάρχουν τα τεστ που έχει προμηθευτεί η clinitest και κάποια τεστ τα οποία έχει προμηθευτεί το ΚΥΜ από το Υπουργείο Υγείας.

 

Θεωρείτε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι αρκετά και κυρίως εν όψει του Πάσχα;



Σε συνεργασία με την Αστυνομία, το Λιμεναρχείο και εθελοντική ομάδα είμαστε σε επιφυλακή. Εκτός όλων των μέτρων ασφαλείας που ανακοινώνονται από την  κυβέρνηση,  επιβλέπουμε όλες τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές αφίξεις στο νησί μας. Όποιος θέλει να έρθει στο νησί μας θα πρέπει να πάρει έγγραφο από το Δήμο. Αυτό θα το παρέχουμε μόνο σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη να κινηθούν από και προς τη Μήλο (μόνο για γιατρό, καρκινοπαθείς και εγκύους ).

 

Πώς είναι η συνεργασία του Δήμου με τους συναρμόδιους φορείς στο θέμα της πανδημίας; ΚΥΜ, Επαρχείο, Περιφέρεια;

 

 

 Είμαστε όλη μέρα σε επικοινωνία με τον Διευθυντή του ΚΥΜ κ. Αποστολόπουλο, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μήλου, τον Λιμενάρχη και την Επαρχο. Σαν Δήμος Μήλου, έχουμε καταφέρει από την πρώτη στιγμή και έχουμε προμηθευτεί απαραίτητα υλικά προστασίας (κυρίως μάσκες και στολές) και με τη σειρά μας εξοπλίζουμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου αλλά και όλες τις επιχειρήσεις του νησιού που δεν διαθέτουν. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω την Imerys, τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Μήλο και πολλούς τουριστικούς επιχειρηματίες του νησιού για την βοήθειά τους. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αποδείξουμε όλοι οι συλλογικοί φορείς ότι η κοινωνία είναι το οξυγόνο μας και ότι τα πάντα περνούν μέσα από την αμφίδρομη σχέση ατομικού και συλλογικού!

 

Οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν δηλώσει προθυμία για συνδρομή και συμπαράσταση όπως σε όλη την Ελλάδα και με ποιόν τρόπο;



Έχουμε  μια άψογη σχέση συνεργασίας με τον ΣΕΒ Μήλου και ιδιαίτερα με τον πρόεδρο της και παλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο για να προλάβουμε κάθε ενδεχόμενο.

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας

Kostas Kamakaris 255x220

metaforiki panorios